This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Stem duurzaam

Duurzaamheid vraagt om topprioriteit voor het volgende kabinet, ook omdat duurzaamheid een motor is voor de economie. Met de Groene Ranglijst kunt u duurzaam kiezen.

Release date 09/06/2010

Demissionair minister Huizinga onderstreept het belang van meer samenhang en het aanbod van werkgevers, werknemers en milieubeweging om tot een nieuw duurzaamheidakkoord te komen, dat verder reikt dan klimaat alleen. Juist door de samenhang tussen klimaat, grondstoffen, ketens en biodiversiteit te laten zien en te versterken kan duurzaamheid main stream worden , aldus Huizinga in reactie op het SER-rapport.

Het huidige kabinet zal geen standpunt meer innemen over dit SER-advies. Dat neemt niet weg dat minister Huizinga het belangwekkende advies onder de aandacht zal brengen van haar collega's in het kabinet en waar mogelijk zal bevorderen dat het advies in de formatie een rol gaat spelen.

Mocht u nog zweven, kijkt u dan naar de  Groene Ranglijst van Greenpeace.
Zes lijsttrekkers gaan op de website uit de kleren. Bij elk kledingstuk dat uitgaat, geven ze iets van hun werkelijke milieuplannen prijs. Uiteindelijk gaan ze helemaal met de billen bloot. Op hun achterste valt hun positie in de Groene Ranglijst te lezen.

De Groene Ranglijst is samengesteld op basis van de partijprogramma’s van de elf politieke partijen die nu in de Tweede Kamer zitten. De programma’s zijn getoetst aan de maatregelen die nodig zijn voor een schoon, milieuvriendelijk en duurzaam Nederland. Greenpeace beschreef deze maatregelen in het manifest ‘Nieuwe energie voor Nederland: wensen voor een nieuw regeerakkoord’. Alle partijen moeten nu werk maken van een schone energievoorziening, de Noordzee beschermen en de landbouw verduurzamen.