This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Minister Verburg beloont winnaars met oplossing op het gebied van biodiversiteit

Release date 17/09/2009

Op donderdag 24 september maakt minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) bekend welke 21 ondernemers een prijs krijgen voor hun oplossing van een maatschappelijk probleem op het gebied van biodiversiteit.

De ondernemers hebben deelgenomen aan het programma Small Business Innovation and Research (SBIR) voor biodiversiteit. In dit programma konden ondernemers voorstellen indienen voor een vernieuwend product of dienst dat een oplossing biedt voor een maatschappelijk probleem rond biodiversiteit.

Minister Verburg heeft € 3,4 miljoen voor het programma uitgetrokken. Het ministerie heeft 116 voorstellen ontvangen. Een onafhankelijke commissie heeft hieruit 21 winnaars geselecteerd. Zij krijgen uit handen van de minister een certificaat overhandigd met hieraan verbonden een bedrag van € 40.000 tot  € 50.000. Hiermee kunnen de ondernemers een haalbaarheidsstudie uitvoeren.

In 2010 kunnen deze 21 ondernemers opnieuw in competitie financiering winnen voor een onderzoek- en ontwikkelingstraject tot maximaal € 450.000 per ondernemer. Daarna zijn de ondernemers zelf verantwoordelijk voor de kosten om het product of de dienst commercieel succesvol te maken.

Het programma Small Business Innovation and Research kent 3 fasen, namelijk onderzoek naar de haalbaarheid, onderzoek en ontwikkeling, en tot slot het op de markt brengen. Fase 1 en 2 worden dus ondersteund door de overheid.