This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Insecten zijn kleine kanjers

Met het project Kleine Kanjers leren kinderen over het nut van insecten en andere ongewervelde kriebelbeestjes. Op 10 oktober 2012 werd in het bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden de interactieve opstelling van Kleine Kanjers geopend.

De kinderen gingen met een boswachter de natuur in om beestjes te zoeken. Daarna bestudeerden zij de insecten met de videomicroscoop van de opstelling. Ook elders in Nederland zijn de opstellingen te bekijken, want ze reizen vanaf nu rond tussen bezoekerscentra van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Klik hier voor de video...

Concerned URL http://www.ivn.nl/kleinekanjers
Source http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/eleni/nieuws/2012/10/10/video-insecten-zijn-kleine-kanjers.html
Release date 11/10/2012

Insect nuttig voor biodiversiteit

Gezondheid, welzijn en welvaart in de wereld hangen samen met de rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde. Alle dieren, van pissebed tot olifant, hebben een plek in het ecologische systeem. Wereldwijd kennen we ruim 1,8 miljoen diersoorten. Het grootste deel daarvan zijn insecten en andere ongewervelden. Veel van deze kriebelbeestjes zijn interessant en nuttig voor ons. Wormen bijvoorbeeld zijn niet eng of vies, ze zorgen voor een gezonde en vruchtbare bodem. En dat scheelt weer kunstmest.

Via de subsidieregelingen Interdepartementaal Programma Biodiversiteit (2008-2011) en Draagvlak Natuur heeft het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie (EL&I) bijgedragen aan het project Kleine Kanjers. EL&I wil mensen bewust maken van het belang van natuur, milieu en duurzame ontwikkeling. Daarvoor is in 2013 €3,5 miljoen uitgetrokken.