This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Iedereen de natuur in met www.24uurnatuur.nl

Op 22 juni 2013 barst het in heel Nederland 24 uur lang van de activiteiten in de natuur. Allemaal in het kader van het evenement '24 uur voor de natuur'.

Concerned URL http://24uurnatuur.nl/
Source www.rijksoverheid.nl
Release date 04/06/2013
Geographical coverage Netherlands

Aanmelden

Iedereen kan zich aanmelden voor een activiteit via externe link: www.24uurnatuur.nl. Bijvoorbeeld voor een kajaktocht over Nationaal Park Oosterschelde waar bruinvissen en zeehonden zwemmen, fietsen op de Midden-Nederlandroute, wandelen op het Lange-Afstand-Wandelpad Marskramerpad, springen op het trilveen van de Weerribben of een kookworkshop met walnoten in Heijen. Kinderen kunnen in Meijendel op pad met de camera obscura.

Sharon Dijksma van Economische Zaken: 'Ik hoop dat veel mensen op pad gaan om te genieten van de prachtige natuur in Nederland. Samen moeten we er voor zorgen dat deze mooie natuur ook voor toekomstige generaties behouden blijft.'

Natuurtop

Ook voor bestuurders staat 22 juni 2013 in het teken van natuur. Staatssecretaris Dijksma organiseert tijdens ‘24uurnatuur’, de Natuurtop over hoe komende jaren meer mensen van de natuur kunnen gaan genieten, hoe de natuur beter gewaardeerd wordt en hoe de natuur voldoende kan worden beschermd. Dijksma: “Ik ben ervan overtuigd dat we meer moeten samenwerken. Natuurbeleid is meer dan alleen beschermen. Het gaat ook om het slim benutten van natuur door het te combineren met bijvoorbeeld gezondheid, veiligheid en economie.’

De Natuurtop is een eerste stap om samen de schouders eronder te zetten. Het ministerie van Economische Zaken is de initiatiefnemer van 24 uurvannatuur/Natuurtop. De activiteiten worden georganiseerd door onder andere natuurorganisaties, landschapsorganisaties, onderwijsinstellingen, jongerenorganisaties en andere overheden.

Gebruik op Twitter #24uurnatuur

Please note that this information has expired.