This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Groente en Fruit kiezen met de iPhone

De Groente- en fruitkalender van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal is vanaf vandaag beschikbaar als iPhone App. De kalender laat van ruim honderd groente- en fruit soorten een energielabel zien in een bepaalde maand. Groente en fruit met label A of B heeft weinig energie gekost tijdens de teelt en het vervoer. Met hulp van de App is in de winkel direct het energielabel van een product af te lezen. Het programma maakt duidelijk dat klimaatvriendelijke groente en fruit kiezen het hele jaar door mogelijk is en dat u tegelijkertijd gevarieerd kunt eten.

Release date 09/11/2010

De App laat automatisch de resultaten van de huidige maand zien. Rode biet, spruiten, bleekselderij, maar ook paksoi en pompoen bijvoorbeeld zijn in november klimaatvriendelijk. Appels, kiwi en mandarijnen zijn dat ook. Per soort staat het land van herkomst erbij. Per maand en per land kan het energielabel verschillen. Een winkel moet altijd het herkomstland van verse onbewerkte groente en fruit vermelden.

Plaatje

Elke groente en fruitsoort is voorzien van een plaatje. Zo herkent u gemakkelijk een carambola, of een kaki. De App is daarnaast vrij te doorzoeken op de naam van een groente of fruitsoort. Ook geeft hij geeft bereidingstips voor groente en bewaartips voor alle producten.

 Deze App is de tweede die Milieu Centraal uitbrengt. Eerder is de Afvalwijzer uitgebracht die van 700 producten aangeeft in welke afvalbak ze horen. Deze App is recent geüpdatet en uiteraard volgt ook voor de Groente- en fruitkalender geregeld een herziening. De App is geschikt voor iPhone, iPod Touch en iPad met iOs 3.1 of nieuwer. De informatie komt van Milieu Centraal en is onafhankelijk en betrouwbaar.

Downloaden

De App is te downloaden via: http://itunes.com/apps/groenteenfruitkalender