This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Cursus "De Natuurlijke Tuin"

Bij de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) in Delfland kun je een cursus "De natuurrijke tuin" doen. De cursus van twee avonden wordt gehouden op maandag 12 en maandag 19 april, in Maasland van 20:00 tot 22:00 uur.

Release date 24/03/2010

Tijdens deze cursus wordt aan de hand van o.a. vlinders, planten, egels, water, bodem, ziektes, bemesten en  zaadwinning, wordt een beeld geschetst van de natuurlijke tuin. Ook komen de persoonlijke behoeften voor de natuurrijke tuin aan de orde. Aan het eind van de cursus heeft iedere cursist een plan om tot een natuurrijke tuin te komen.

KNNV
De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland is de natuurvereniging voor Delfland. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer geven wij vorm aan deze doelen.

Elk jaar kent een groot thema, in 2009 stonden vleermuizen centraal en in 2010 de tuin.

De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Ons doel is de diversiteit aan gebieden en soorten te behouden en de mensen ervan te laten genieten: samenleven met de natuur.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.