This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Consument kiest gen-appel voor gezondheid

Gezondheid is voor de consument een geldige reden om te kiezen voor genetisch gemodificeerd voedsel. Als het om het milieu gaat is de 'natuurlijke' (kruisen) weg de eerste keus. ook al duurt dat langer.

Concerned URL http://vorige.nrc.nl/economie/article2610427.ece/Gentechvoedsel_gewilder_als_het_gezond_maakt
Source Taskforce Biodiversiteit & Natuurlijke Hulpbronnen
Release date 28/08/2010

Dit zijn de bevindingen van een onderzoek door de Universiteit Wageningen. Onderzoekers vroegen mensen met en zonder appelallergie naar hun mening over appelrassen die in de toekomst worden ontwikkeld. Vooral mensen met een appelallergie zijn positieve over appels die minder allergische reacties veroorzaken dankzij gen techniek. Dat meld NRC handelsblad 28 augustus.

Wortel of zweep?

Wat stuurt de consument in zijn keuze? Dat is ook het thema van het debat op duurzame dinsdag 7 september in Felix Meritis georganiseerd door de Taskforce Biodiversiteit en Felix Meritis. Moeten we de consument faciliteren in zijn keuzes als het gaat om behoud van biodiversiteit of moeten we geen keuze meer bieden? Is er te weinig informatie, of is er te veel informatie? Wat is de rol van het bedrijfsleven, de overheid en de consument.

Praat mee en meld je aan. Het is Kiezen of Verliezen.