This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Basiscursus Natuur 2011

Met andere ogen kijken naar de natuur!

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert een basiscursus Natuur. De cursus is bedoeld voor mensen die nog niet veel, maar wel meer willen weten van de natuur. De cursusavonden zijn op woensdag 13 april, 18 mei, 14 september en 28 september van 20:00 – 22:00 uur. De excursies zijn op de zaterdagochtenden 23 april en 1 oktober.

Tijdens de cursus wordt de natuur bekeken in het bos, in het weiland, in de lente en in de herfst. Er wordt ook stil gestaan bij typische seizoensverschijnselen zoals de paddentrek, de vogeltrek, de voorjaarsbloemen in het bos, het leven van de weidevogels en dat van paddestoelen. 

Tijdens elke lesavond leren de deelnemers een aantal planten- en vogelsoorten kennen; tijdens twee excursies wordt deze buiten ervaren. Het resultaat is dat je met andere ogen naar de natuur in uw omgeving kijkt.

Meer informatie bij Antoinette Beck, 015 - 256 10 88.  Kijk ook op www.knnv.nl/afdelingDelfland

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland is de natuurvereniging voor Delfland. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer geven wij vorm aan deze doelen. Elk jaar kent een groot thema in 2011 staan Oevers centraal. De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Ons doel is de diversiteit aan gebieden en soorten te behouden en de mensen ervan te laten genieten: samenleven met de natuur.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Release date 27/01/2011