This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News 22 mei wereldbiodiversiteitsdag

Door heel Nederland worden 22 mei activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor biodiversiteit. Kom je ook?

Release date 14/05/2010

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Irene en presentator Jurre Bosman van School TV gaan op Wereldbiodiversiteitsdag 22 mei in het Zuid-Hollands Landschap met kinderen op zoek naar de schatten van de biodiversiteit. Ook Meike, Monique en Anouck van de meidenband Kus, schrijfster Vivian Den Hollander en acteur Joris Putman doen mee aan een speurtocht in de natuur. Zij nodigen alle kinderen in Nederland uit om mee te doen.

Tien boerderijen en twintig natuurterreinen en landschappen doen mee. Veel Nederlanders weten niet wat biodiversiteit is, dus worden ouders en kinderen uitgenodigd om dat zelf te ontdekken op natuurterreinen, boerderijen of botanische tuinen. Welke schat ze daarna mee naar huis kunnen nemen, blijft nog even een verrassing.

Op twaalf locaties in het land kunnen ze daarbij een bekende Nederlander tegenkomen. Misschien lezen zij een sprookje voor. Kinderboekenschrijver Marcel van Driel heeft er speciaal voor deze dag een geschreven.

Kijk de komende dagen op de website van de Coalitie Biodiversiteit 2010 http://2010.biodiversiteit.nl/22_mei_2010/ om te zien wie waar optreedt.
Op deze pagina is ook te zien wat voor andere activiteiten in het land worden georganiseerd om de verscheidenheid aan plant- en diersoorten onder de aandacht te brengen. Ook bij Burgers’ zoo en Naturalis zijn speciale 22 mei activiteiten. U vindt een link naar een kaart met alle evenementen

 

foto: door  Sandra Bouwhuis