This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News 10:10

10% minder CO2 uitstoten per jaar, dat is het doel van 10:10.

Release date 29/04/2010

10:10 gaat om één eenvoudig idee: mensen beloven allemaal om hun CO2-uitstoot met 10% per jaar te verminderen, beginnend in 2010. Vervolgens gaan we er met elkaar voor zorgen dat dit lukt.

Individuen en gezinnen kunnen meedoen, ook scholen en universiteiten, kleine winkels en internationale merken, filmsterren en politici... bijna iedereen kan zijn uitstoot met 10% terugbrengen..

Als je je inschrijft, beloof je je uitstoot met 10% per jaar te verminderen, beginnend in 2010. Iedere stap telt. Maak je geen zorgen als het ingewikkeld klinkt – we zullen je gedurende het proces bijstaan met een checklist, tips en andere hulpmiddelen.

Voor de meeste mensen is 10% gemakkelijk haalbaar. Tenzij je al veel hebt gedaan om op je uitstoot te besparen, zijn zaken als het isoleren van je zolder, af en toe het openbaar vervoer nemen in plaats van de auto, overstappen op groene stroom of het gebruik van spaarlampen al gauw voldoende.

Inschrijven?
Vul simpelweg je gegevens op de 10:10-website.

Met zijn allen verminderen we niet alleen direct de uitstoot, maar laten we politici ook zien dat we bereid zijn om de klimaatverandering nu aan te pakken. Je kunt je invloed nog verder vergroten door je vrienden, werk, school of vereniging te stimuleren zich ook aan te sluiten bij 10:10.