This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Winterwandeltocht op de Stuwwal

See all locations on the map

De Romeinen liepen al over de prachtige oeroude stuwwallen van Nijmegen. Nu jij nog! Als je tussen 8 en 12 jaar oud bent, kun je op woensdagmiddag 15 januari struinen op de heuvels en dalen van de stuwwal. Het Natuurmuseum Nijmegen en het IVN Rijk van Nijmegen organiseren deze activiteit in het kader van de maandelijkse ontdekkingstochten.

Download as iCalendar

Period 19/12/2013
Event location Stuwwal Nijmegen Rijksstraatweg 92a, 6573 DB Beek-Ubbergen
Host Natuurmuseum Nijmegen i.s.m. IVN Rijk van Nijmegen
Event URL http://natuurmuseum.nl/ontdekkingstocht_stuwwal/
Contact person Maarten van de Ven
Email address: pr@natuurmuseum.nl
Phone: 0243297070
Theme(s) Green and garden , Others
Target group(s) Childeren, Primary Education

De stuwwal is ongeveer 200.000 jaar geleden ontstaan. Het was de tijd van de mammoet, de wolharige neushoorn en het reuzenhert. Mammoeten leven er niet meer, maar wel veel andere dieren: reeën, dassen, vossen, marters, vleermuizen, eekhoorns, muizen, uilen, buizerds en torenvalken. We maken een lekkere wandeling op de stuwwal, met hoogteverschillen, in het bos, in het weiland en met prachtige vergezichten op Persingen, het kleinste dorp van Nederland.

We gaan op zoek naar diersporen en als we mazzel hebben, vinden we dassenharen. Want de dassen zijn hier heel actief. Ze kruipen onder prikkeldraad door en dat is soms erg krap. We zien diverse haarsporen (hond, hazen, paarden, wild zwijn) en na deze middag weet je ze van elkaar te onderscheiden. Dat geldt natuurlijk ook voor de uitwerpselen. Het is altijd weer een verrassing wat we ontdekken. Neem dus een zakje mee om bijzonderheden mee naar huis te kunnen nemen.

Deze leuke en leerzame ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur. De tocht start om 14.00 uur bij de slagboom van het Geldersch Landschap ter hoogte van de Rozet, Rijksstraatweg 92a, Beek-Ubbergen. Na afloop is er voor iedereen drinken. Trek stevige schoenen aan, want je moet klimmen en dalen. Verder eventueel regenkleding en natuurlijk warme kleren.

Wil jij ook meedoen? Schrijf je dan in bij het Natuurmuseum: telefoon 024-3297070 of via info@natuurmuseum.nl. Deelname kost € 3,00. Vrienden van het IVN en het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50. Er kunnen maximaal 30 kinderen mee, dus geef je snel op! Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl of www.ivn.nl/rijkvannijmegen.