This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Wildernis aan de Waal-tochten

See all locations on the map

Succesvolle Wildernis aan de Waal-tochten krijgen vervolg. Eerstvolgende excursiedatum: za 20 sept.! Opgeven en meer informatie: http://natuurmuseum.nl/wildernisaandewaaltochten

Download as iCalendar

Period [20/09/2014 - 18/10/2014]
Host Natuurmuseum Nijmegen
See the agenda http://www.natuurmuseum.nl
Event URL http://natuurmuseum.nl/wildernisaandewaaltochten
Contact person Tessa-Faye Buck
Email address: pr@natuurmuseum.nl
Phone: 0243297070
Theme(s) Ecosystems , Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Secondary Education
Type Walking-tour Walking-tour

Met het project ‘Ruimte voor de Waal’ omarmt de stad Nijmegen niet alleen de rivier, maar ook de natuur. Onder de noemer Wildernis aan de Waal betrekt het Natuurmuseum Nijmegen het publiek bij de wilde natuur, die je op een steenworp afstand van de stad kunt beleven. Vanaf zaterdag 20 september 2014 kunt u weer wekelijks deelnemen aan een tocht door de fascinerende wildernis aan de Waal. Deze ‘safaritochten’ starten vanuit vijf unieke punten in natuurgebied de Gelderse Poort.

Excursieleider Bas, een kundig veldbioloog, neemt u mee en zal tijdens de tochten veel vertellen over het landschap en het ontstaan van deze nieuwe wildernis. Centraal in deze tochten staat behalve natuur- en landschapsbeleving vooral het observeren van groepsgedrag en kuddedynamiek. Grote groepen runderen en paarden leven in dit gebied samen. Aan het gedrag van deze groepsdieren valt een heleboel opmerkelijks te zien.

De tochten zijn op zaterdag en starten om 9.30 uur. We verzamelen om 9.15 uur bij het startpunt. De wandeltochten duren ongeveer drie uur en worden onderbroken door een koffie-/theepauze.

Belangstellenden kunnen zich voor de eerstvolgende tocht inschrijven bij het Natuurmuseum: bel naar 024-3297070 of via mail: info(AT)natuurmuseum.nl. Deelname kost € 5,00. Vrienden van het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 2,50. Er kunnen maximaal 12 personen mee. De tochten zijn minder geschikt voor kleine kinderen. De kosten voor koffie/thee/gebak of catering zijn niet bij de prijs inbegrepen. Honden zijn niet toegestaan.

Kijk voor excursiedata en vertrekpunten op: http://natuurmuseum.nl/wildernisaandewaaltochten


Foto: Patricia Eikelenboom