This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Wildernis aan de Waal; Ontdek het beest in uzelf

See all locations on the map

Ontdek het beest in uzelf en bezoek de expositie Wildernis aan de Waal in het Natuurmuseum Nijmegen!

Download as iCalendar

Period [29/06/2014 - 01/02/2015]
Event location Natuurmuseum Nijmegen Gerard Noodtstraat 121, 6511 ST Nijmegen
Host Natuurmuseum Nijmegen
Event URL http://natuurmuseum.nl/wildernis_aan_de_waal/
Contact person Maarten van de Ven
Email address: pr@natuurmuseum.nl
Phone: 0243297070
Theme(s) Ecosystems , Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Museum / Visitors centre Museum / Visitors centre

Struint de wolf binnenkort door Nijmegen? Cirkelt de zeearend rond de Stevenskerk? Bivakkeren er straks bevers en otters op de Waalkade? Als het aan het Natuurmuseum Nijmegen ligt wel! Met het project ‘Ruimte voor de Waal’ omarmt de stad Nijmegen niet alleen de rivier, maar ook de natuur. In de woeste expositie ‘Wildernis aan de Waal’ sleept het Natuurmuseum de wildernis met de haren naar binnen. De bezoeker wordt uitgedaagd met de vraag: hoe ‘wild’ bent u eigenlijk? Hoeveel wildernis kunt u aan? In een interactieve tentoonstelling met de door ons gewilde dieren kunt u op zoek naar het beest in u zelf. Wat is uw score op de schaal van God los? De tentoonstelling is te zien vanaf zondag 29 juni tot en met 1 februari 2015.

In de expositie vertelt de Waal in hoogsteigen persoon wat er voor hem gaat veranderen als hij op weg naar zee Nijmegen passeert. Als bezoeker gebruik je bijna al je zintuigen om de wildernis te ervaren: ruiken, voelen, luisteren en goed kijken, want hoe bespied je wilde dieren met een verrekijker? Leer het gedrag van een kudde wilde paarden herkennen en kijk door de ogen van een natuurdetective naar natuurlijke moordzaken wildernis. En zie hoe het winkelend publiek reageert als het in aanraking komt met verwilderde mensbeesten! Tot slot kun je genieten van rapper Jeroentje met een actuele versie van het beroemde gedicht van Hendrik Marsman: Denkend aan Holland zie ik brede rivieren, traag door een oneindig laagland gaan…

De entree voor het museum bedraagt € 4,- voor volwassenen, € 2,50 voor kinderen en € 3,- voor 65+. Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.