This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Week van de Smaak 2010

De Week van de Smaak is hét jaarlijkse evenement waarin gezonde en eerlijke voeding centraal staat. Duurzaam, authentiek & van dichtbij! Hoofdactiviteiten van dit jaar: 
Hoofdstad van de Smaak 2010: 's-Hertogenbosch 
Helden van de Smaak-verkiezing
Mooie Maaltijd in de zorg

Download as iCalendar

Period [19/09/2010 - 26/09/2010]
Event location heel Nederland
Host Biologica i.s.m. uro-Toques, SPN, Pierre Wind, Slow Food Nederland
Event URL http://www.weekvandesmaak.nl/
Contact person Jasper Vink bij Biologica
Email address: vink@biologica.nl
Phone: 030-2320491
Theme(s) Green and garden , Ecosystems , Food , Others
Target group(s) Families , Adults

Thema 2010

Tijdens de Week van de Smaak 2010 zal het thema 'smaakfruit' centraal staan. Hieronder verstaan we de heerlijke op smaak geselecteerde en geteelde aardbeien, rijp geoogste appels, overheerlijke biologische frambozen, de lekkerste kersen, streekgebonden pruimen, oude (hoogstam) fruitrassen, cranberry´s van Terschelling, fruit uit zelfpluk tuinen, fruitabonnementen etc.

Gekoppeld aan dit thema wil de Week van de Smaak aandacht vragen voor het onmisbare werk van bijen en imkers voor de fruitteelt.

De Hoofdstad van de Smaak is een bijzonder onderdeel van de Week van de Smaak, en trekt jaarlijks veel extra publiciteit. De uitverkiezing tot Hoofdstad van de Smaak brengt partijen bij elkaar en nodigt uit tot nieuwe vormen van samenwerking, tussen ondernemers onderling, tussen producenten en consumenten en tussen de overheden en de burgers.

Na Valkenburg in 2007, Zwolle in 2008 en Amsterdam in 2009 is de eer nu aan ...
's-Hertogenbosch!
De boeren en tuinders rond 's-Hertogenbosch worden nauw betrokken bij de activiteiten in de stad. Het activiteitenprogramma is begin 2010 al van start gegaan en beleeft zijn hoogtepunt tijdens de Week van de Smaak.