This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Wandelroutes 1-5 km Leudal

See all locations on the map

Vier korte wandelroutes door natuurgebied Leudal.

Download as iCalendar

Period [01/01/2010 - 01/01/2013]
Event location Roggelseweg 58, Haelen
Host Staatsbosbeheer
Event URL http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Midden-Limburg/Wandelroutes%201-5%20km.aspx
Theme(s) Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Walking-tour Walking-tour

Het Leudal bestaat voornamelijk uit bos. En daarin, soms bijna verborgen, stromen twee schoonheden van beken, de Zelsterbeek en de Leubeek. In het oostelijk deel van het gebied vloeien ze samen om als Neerbeek tenslotte in de Maas uit te komen. Ook een aantal cultuurhistorische objecten maakt het Leudal tot een karakteristiek gebied waar het heerlijk wandelen is. Honden mogen mee, maar wel aan de lijn.

  • St. Ursulamolenroute (rood, 2 km). Door holle wegen naar de Ursulamolen. Onderweg komt u Schotse hooglanders tegen. Start: P-plaats bij informatiecentrum St. Elisabeth's Hof, Haelen. Tip: hier stopt ook de bus uit Roermond.
  • Kloosterhofroute (groen, 3,5 km). Door het westelijk deel van het Leudal, langs het St.Elisabethklooster en de Kloosterhof met z'n prachtige oude eiken. En langs de Duvelskoel, de oudste weidepoel van het Leudal. Start: P-plaats bij informatiecentrum St. Elisabeth's Hof, Haelen. Tip: hier stopt ook de bus uit Roermond.
  • Natuurpad (geel, 2 km). Voorzien van bordjes met verklarende teksten over bijzonderheden in dit natuurgebied. Start: P-plaats bij informatiecentrum St. Elisabeth's Hof, Haelen. Tip: hier stopt ook de bus uit Roermond.
  • Sterrenbosroute (blauw, 3 km). Voor liefhebbers van stilte, door de uitgestrekte bossen in het zuidelijk deel van het Leudal. De lange bospaden zijn vaak gemarkeerd door Amerikaanse eiken. Gaat ook door het Sterrenbos, een boscomplex met een landgoedachtig karakter. Start: P-plaats en picknickplaats langs Speckerweg, ten westen van Haelen.