This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Wandelroutes 1-5 km Almere

Diverse wandelroutes door en rond Almere.

Download as iCalendar

Period [01/01/2010 - 01/01/2013]
Event location Kemphaan 10, Almere
Host Staatsbosbeheer
Event URL http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Stadsbossen%20Almere/Wandelroutes%201-5%20km.aspx
Theme(s)
Target group(s)

Volg de gekleurde paaltjes voor een korte, ontspannen wandeling.

Het Almeerderhout is het groene geheim van Flevoland. Nieuw land op oude zeebodem. Een uitgestrekt sprookjesbos van elfhonderd hectare, met honderden geheime en romantische plekjes. En tegelijk een oerwoud, met roofvogels als de havik en de buizerd. Waar reeën zich verschuilen in de begroeiing. De sloten, vaarten en poelen zijn het podium voor zomerse kwaakconcerten van padden en kikkers. Het Almeerderhout is ook bij uitstek een recreatiebos. Natuur van de toekomst waar je nu al volop van kunt genieten. Bijvoorbeeld via één van de gemarkeerde wandelroutes die Staatsbosbeheer hier heeft uitgezet.

  • Esdoornroute (oranje, 2 km). Start: passantenhaven Lange Wetering, Almere. Een afwisselende wandeling door het Waterlandse Bos met veel verrassende doorkijkjes naar de omringende landbouwgronden. Sommige bomen zijn rijkelijk begroeid met wilde clematis, wat een 'oerwoudachtig' effect geeft. Uw hond hoeft hier niet aan de lijn, met uitzondering van het deel van de wandeling ten oosten van het Fongerspad.
  • Natuurpad (groen met informatiebordjes, 3,5 km). Start: Stadslandgoed De Kemphaan. Wandeling door een van de oudste loofbossen van dit gebied. Op verschillende plekken kunt u genieten van weidse vergezichten over landbouwgronden (waar vaak reeën grazen!), de Hoge Vaart en de Tuibrug. U komt langs een amfibieënpoel en de route voert deels door een landgoedachtig bos met brede bospaden en boomlanen.
  • Triproute (blauw, 1,5 km). Start: Stadslandgoed De Kemphaan. Afwisselende boswandeling door het Waterlandse Bos. Onderweg passeert u een amfibieënpoel. In dit bos zult u veel zangvogels horen, waaronder wielewaal, tjiftjaf en nachtegaal.
  • Landgoedpad (wit, 3,5 km) Start: Stadslandgoed De Kemphaan. Een afwisselende wandeling langs alles wat je van een landgoed verwacht, bos, akker en water.
  • Boswachterpad (rood, 1,5 km) Start: Stadslandgoed De Kemphaan. Dit is een educatief pad voor kinderen tussen de 4 en de 8 jaar. Door de opdrachten te maken die bij deze route horen kun je een echte Hulpboswachter worden. Meer informatie in het infopunt op het stadslandgoed.
  • Natte Pad (wit, 4 km). Start: P-plaats, Meesweg, Almere. Route door het Cirkelbos.
  • Kathedralenroute (groen, 2,5 km). Start: P-plaats Kathedralenpad, Almere. De route voert o.a. langs de Groene Kathedraal.
  • Zintuigenpad (paars 2,4 km). Start: Stadslandgoed De Kemphaan. Educatief pad voor het hele gezin. Zeer geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn of in een rolstoel of kinderwagen zitten. Lees meer