This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Wandelroutes 1-5 km

See all locations on the map

Volg de gekleurde paaltjes voor een korte, ontspannen wandeling.

Download as iCalendar

Period [01/01/2010 - 01/01/2013]
Event location Terschelling
Host Staatsbosbeheer
Event URL http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Terschelling/Wandelroutes%201-5%20km.aspx
Theme(s) Ecosystems , Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Walking-tour Walking-tour

Verspreid over het eiland ligt ruim 200 km aan overharde paden, die geschikt zijn als wandelpad. Daarvan is 30 km speciaal ingericht als natuurwandelpad. Op Terschelling bent u dus zeker niet in één weekend uitgekeken! U kunt met een kaart op zak uw eigen route bepalen, maar u kunt ook één van de gemarkeerde wandelroutes van Staatsbosbeheer volgen. Er zijn er in totaal zeven, dus u kunt kiezen.

  • Groene Strand - Doodemanskisten - Seinpaalduin (rood, 4 km). U komt langs grasland, de Noordsvaarder, duingebied, eilander moestuintjes, door bos, langs een duinmeertje en u gaat tenslotte van een uitkijkpunt op een hoge duintop naar beneden via een houten trap. Start: eind van de Willem Barentszkade, bij strandpaviljoen De Walvis.
  • Landerummer hei - Formerummer bos (rood, 4 km). Deze achtvormige route voert door duinen, bos en heide. Start: Duinweg bij deLanderummerhei, ten noordwesten van Landerum.
  • Natuurpad duinen Midsland (blauw, 4,5 km). Start: P-plaats bij ET10.
  • Natuurpad Formerumerbos (geel, 4,5 km). Start: werkschuur Staatsbosbeheer, Lies.
  • Arjensduin (geel). Een korte wandeling op hoog niveau langs de Duinweg bij camping De Kooi. Vanaf Arjensduin fraai uitzicht op binnenduinrand en polder.

Van al deze wandelingen is een routebeschrijving opgenomen in de gids ‘Fietsen en wandelen op Terschelling’. Dit handige boekje is overal op het eiland verkrijgbaar.