This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Wandelroutes 1-5 km

See all locations on the map

Op Ameland kunnen wandelaars en rustzoekers alle kanten op. Staatsbosbeheer heeft op het eiland zes schitterende wandelingen uitgezet, gemarkeerd met gekleurde paaltjes.

Download as iCalendar

Period [01/01/2010 - 31/12/2012]
Event location Ameland
Host Staatsbosbeheer
See the agenda http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Ameland/Wandelroutes%201-5%20km.aspx
Theme(s) Ecosystems , Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Walking-tour Walking-tour

Op Ameland kunnen wandelaars en rustzoekers alle kanten op. Staatsbosbeheer heeft op het eiland zes schitterende wandelingen uitgezet, gemarkeerd met gekleurde paaltjes.

  • Landweerdijkroute (rood, 3 km). Start: P-plaats Roosduinen, Verbindingsweg. Wandeling met een landelijk karakter en verschillende interessante doorkijkjes. U passeert een vogelrijke waterplas waar ook bijzondere vlinder- en plantensoorten te zien zijn.
  • Hollumerbosroute (groen, 3 km). Start: Hoek Tenneweg-Bosweg, Hollum. Wandelend door het bos heeft u een prachtig uitzicht op de oostpunt van Terschelling en de Friese kust. U komt ook langs de vuurtoren. Routebeschrijving in folderbakje bij startpunt.
  • Hazenspoorroute (bruin met pootafdruk van haas, 3 km). Start: Natuurcentrum, Nes. Het hazenspoor leidt door het Nesserbos, langs uitzichtpunt het Kaapduin en door de Vleyen. Langs de route staan informatiepanelen en bij het Natuurcentrum is een vragenformulier verkrijgbaar.
  • Briksduinenroute (rood, 3 km). Start: Ballumerweg, Nes. Een route door het mooiste bos van Ameland; het Kwekerijbos. U komt ook langs het Hagedoornveld, waar eidereenden en kiekendieven broeden. Routebeschrijving in folderbakje bij startpunt.
  • Roosduinenroute (donkerblauw, 3 km). Start: P-plaats Roosduinen. Wandeling langs een vochtig heideveld met veel bijzondere planten. De kans is groot dat u holenduiven en tapuiten ziet, of de stoere Soayschapen die het terrein begrazen. In het voorjaar zitten op de duintjes en in de plassen veel bergeenden, die hier op zoek gaan naar nestgelegenheid. Routebeschrijving in folderbakje bij startpunt.
  • Hagedoornveldroute (groen, 4,5 km). Start: Westerpad bij natuurkampeerterrein Middelpôlle. Zeker de moeite waard om hier 's ochtends een wandeling te maken. U zult versteld staan van het vogelconcert. En schrik niet als u plotseling het geblaf van een ree hoort.