This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Wandelen De Moerputten

See all locations on the map

Door De Moerputten lopen twee gemarkeerde wandelroutes. Deze routes zijn niet geschikt voor rolstoelen en wandelwagentjes. In natte periode: laarzen aan.

Download as iCalendar

Period [01/01/2010 - 01/01/2013]
Event location Deutersestraat, 's-Hertogenbosch
Host Staatsbosbeheer
Event URL http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Meierij/Wandelen%20De%20Moerputten.aspx
Theme(s) Ecosystems , Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Walking-tour Walking-tour

Spannende, ondoordringbare moerasbossen met zilvergrijze wilgen. Vochtige hooilanden metkleurige bloemen. Een veenplas met velden gele plomp en watergentiaan. En dwars daarheen een okergele spoorbrug op grote stenen pijlers. Dat is natuurgebied De Moerputten ten zuiden van 's-Hertogenbosch. In 2006 is de unieke spoorbrug uit de 19e eeuw gerestaureerd. Niet voor treinen maar voor wandelaars. Een wandelpad leidt nu over dit industrieel erfgoed, van 's-Hertogenbosch naar Vlijmen. Met weids uitzicht over het moerasgebied.

Door De Moerputten lopen twee gemarkeerde wandelroutes. Deze routes zijn niet geschikt voor rolstoelen en wandelwagentjes. In natte periode: laarzen aan.

  • Rode route. Komt vanuit stad en steekt door naar Gementroute tussen Vught en 's-Hertogenbosch.
  • Blauwe route of 'halve zolenpad'. Door moerasbos en over spoordijk en spoorbrug. Genoemd naar de trein die schoenonderdelen en leer transporteerde voor de schoenenindustrie in De Langstraat.

Startpunt: P-plaats Deutersestraat, 5223 GV 's-Hertogenbosch.

Folder De Moerputten (PDF)

N.B. De spoorbrug is tijdelijk gesloten voor bezoekers. Zodra de werkzaamheden gereed zijn, wordt de brug weer opengesteld. Via de website houden wij u op de hoogte van de vorderingen.