This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Vrijdag 16 en Zaterdag 17 september 3e editie Rotterdamse Oogstfestival

Wat je van dichtbij haalt is lekker!

Daarom organiseert Rotterdamse Oogst voor de derde keer het Rotterdamse Oogstfestival. Het Heemraadspein wordt wederom veranderd in een grootstedelijk boerenerf. Met dit jaar o.a. op het programma-menu: het varken en de piepert!

Download as iCalendar

Period [16/09/2011 - 17/09/2011]
Event location Heemraadsplein, Rotterdam West Heemraadsplein, Rotterdam West
Host Stichting Rotterdamse Oogst
See the agenda http://www.rotterdamseoogst.nl
Event URL http://www.rotterdamseoogst.nl
Contact person Rianne Andeweg
Email address: rianne@rotterdamseoogst.nl
Phone: 06-19214684
Theme(s) Food
Target group(s) Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Outdoor activities Outdoor activities

Wat je van dichtbij haalt is lekker!

Daarom organiseert Rotterdamse Oogst voor de derde keer het Rotterdamse Oogstfestival. Het Heemraadspein wordt wederom veranderd in een grootstedelijk boerenerf. Met dit jaar o.a. op het programma-menu: het varken en de piepert!

Varkens wassen

Tot in de jaren zeventig werden ze nog gespot: varkens in de stad. Aan de Oostkousdijk in Delfshaven bijvoorbeeld: een wroetend varken bovenop het dak van een bewoner aldaar. En waarom ook niet? Varkens en mensen gaan goed samen. Ze zijn leuk, slim en ons erg behulpzaam: varkens maken van ons afval spek en karbonades! Op het festival vieren we de schoonheid van het varken in al zijn facetten.

Pieperts jassen

Maar met varkens alleen red je het niet! Daarom brengen we dit jaar ook een ode aan de aardappel. Vanwege de hoge voedingswaarde en opbrengst per m2, is de aardappel volksvoedsel nummer 3 in de wereld. Onlangs werd bekend dat onze geliefde knol uit maar liefst 39.000 genen bestaat, die samen zorgen voor de groei en ontwikkeling van bloem tot piepert. Maar dat de aardappel veelzijdig is wisten wij allang! Kunnen de Rotterdammers in 2011 alle mogelijkheden van de aardappel nog waarderen?

 

Programma

Het volledige programma van het Rotterdamse Oogstfestival 2011 wordt begin september bekend gemaakt.

Vrijdag 16 september, 18:00 – 23:00 uur
Prelude op het Oogstfestival met een Oogstdiner dat in het teken staat van het varken en de aardappel. Op het menu? Regionaal lekkers, film, woorden & daden! Het diner vindt plaats in de grote tent op het Heemraadsplein. Meer informatie wordt tzt. bekend gemaakt via de website,
www.rotterdamseoogst.nl.

Zaterdag 17 september, 10:00 – 17:00/22:00 uur
Publieksevenement op het Heemraadsplein. De Rotterdamse Oogstmarkt, het Schafthof en de “Geen Woorden Maar Zaden”-bibliotheek zijn in ieder geval onderdeel van het programma. Evenals de van Rotterdamse Oogst zo bekende mix tussen kunst, design en boerenwijsheid. En muziek van jong Rotterdams talent.


Persmap
De persmap met het persbericht & beeldmateriaal is te downloaden via onze
website


Stichting Rotterdamse Oogst
Rotterdamse Oogst wil een regionale voedselketen versterken door het organiseren van evenementen en marktplaatsen. Midden in de stad, dichtbij de consument. Zo organiseert zij ondermeer het Rotterdamse Oogstfestival, de Rotterdamse Oogstkaravaan en Eigengemaakt, en haakt zij aan bij andere stedelijke evenementen zoals Motel Mozaïque en de Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg.

Rotterdamse Oogst wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met al het goeds uit de regio. Daarom zijn de activiteiten van Rotterdamse Oogst vrij toegankelijk. Voor het Rotterdamse Oogstfestival 2011 wordt dit mede mogelijk gemaakt door: Deelgemeente Delfshaven, OBR, Rabobank Rotterdam, DCMR, Woonstad Rotterdam, Van Leeuwen van Lignac Stichting, Stichting Volkskracht, Rotterdam Festivals, DKC en het ministerie van EL&I.

Contact
Stichting Rotterdamse Oogst
Postbus 248
3000 AE Rotterdam

Voor meer informatie & beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Rianne Andeweg,
rianne@rotterdamseoogst.nl, 06-19214684

 Het Rotterdamse Oogstfestival 2011 is te volgen via:
Website:
www.rotterdamseoogst.nl
Facebook: www.facebook.com/rdamsoogst
Twitter: www.twitter.com/rdamseoogst

Officiele hashtag: ROF11