This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event VLINDERTENTOONSTELLING

See all locations on the map

Vanaf 7 april tot en met 30 juni is in het bezoekerscentrum Wolfslaar de tentoonstelling vlinders te bezichtigen. De tentoonstelling is geschikt voor groep 1 tot en met 8.

Download as iCalendar

Period [04/07/2010 - 30/06/2010]
Event location Wolfslaardreef 95, Breda
Host MEC Breda
Event URL http://www.mecbreda.nl/
Contact person
Email address: bezoekerscentrumwolfslaar@breda.nl
Phone: (076) 529 44 59
Theme(s) Genetic Diversity
Target group(s) Families , Childeren, Primary Education
Type Exposition Exposition

Vlinders spreken tot de verbeelding. Ze zijn zacht, teer en geweldig kleurrijk. Kinderen zijn er dol op, worden stil als ze naar ze kijken. Waarom zijn vlinders nou zo bijzonder?  De dagen lengen, het gras ruikt, en in de tuin is het een leven van jewelste. Op een zonnige dag beginnen de bloemen te geuren en de vlinders fladderen je tegemoet. Is het waar dat we bij het zien van een vlinder blij worden? Kinderen wel. Het zien van een vlinder brengt altijd vreugde met zich mee.

 Maar wat weten we nou eigenlijk van vlinders? Komen alle soorten overal voor, of hebben ze een speciale plant nodig. Zijn er stadsvlinders of alleen vlinders die in de duinen voorkomen? En hoe zit dat nu met de verpopping, hoe ziet een pop er uit, hoelang zitten poppen in hun cocon?  Deze fleurige tentoonstelling leert de kinderen van alles over vlinders. In een vlinderkast worden koolwitjes gekweekt. In de interactieve objecten zoals puzzels, voelgaten en geurobjecten, wordt spelenderwijs ervaren hoe het leven van diverse vlinders zich ontvouwt. Maar dat is nog niet alles wat er te doen en te zien is. Er is een interactief computerspel, een reuze 3D puzzel-rups, etc.

Vanaf 7 april tot en met 30 juni is in het bezoekerscentrum Wolfslaar de tentoonstelling vlinders te bezichtigen. De tentoonstelling is geschikt voor groep 1 tot en met 8.