This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Vlinderparadijs "Papiliorama"

See all locations on the map

Kom binnen en geniet van een stukje tropisch Drenthe tussen Hunebed en Havezathe.

Download as iCalendar

Period [01/01/2010 - 01/01/2013]
Event location Van Helomaweg 14, Havelte
Host Vlinderparadijs "Papiliorama"
Event URL http://home.planet.nl/~hend5115/pages/indexpag.html
Contact person
Email address: Vlinderparadijs@hotmail.com
Phone: 0521 34 21 55
Theme(s) Ecosystems , Genetic Diversity
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Theme park (zoo, children’s farm, etc) Theme park (zoo, children’s farm, etc)

Wandel door een tropische, overdekte tuin, vol met vrij rondvliegende, levende vlinders uit verre landen. Zie hoe elke dag honderden vlinders exotische bloemen bezoeken op zoek naar nectar. Leer over de vier stadia van een vlinderleven: het ei, de rups, de pop en de vlinder.Geniet van het korte leven van de vlinder, de juwelen van de natuur, in een tropische omgeving.Sinds begin 2005 zijn niet alleen vlinders te zien in Vlinderparadijs "Papiliorama", maar ook andere kleurrijke en bijzondere insekten en geleedpotigen. Wat denkt U van Saffier- en Smaragdkevers? Of de bijna onzichtbare Wandelende Bladeren? Of Reuzensprinkhanen, Sissende Kakkerlakken, Miljoenpoten, Vogelspinnen en nog veel meer!

   In de winterperiode, wanneer de dagen korter zijn, sluiten wij veelal de tuin eerder. Vlinders gaan dan al sneller slapen, en daarom sluiten we met korte dagen rondom 16.00 uur. De laatste toegang is dan 15.15 uur. Ook in de zomermaanden, bij slecht en donker weer, sluiten we eerder. Donder weer heeft hetzelfde effect als korte dagen: vlinders gaan eerder slapen. De tuin sluit dan ook uiterlijk om 16.00 uur. We sluiten nooit de gehele dag bij donker of slecht weer of in de winterperiode, maar eerder. 

Kom niet te laat, de meeste vlinders zijn het meest actief in de vroege morgen.
 Als U vlinders uit hun poppen wilt zien kruipen, kunt U ook het beste in de vroege morgen komen. Vlinders hebben tijd nodig om hun vleugels te drogen, voordat ze kunnen vliegen. Dat kan het beste in de zon, dus overdag. Ook het bezoeken van de bloemen doen vlinders het meest in de ochtend en vroege middag

Vlinderparadijs "Papiliorama" is iedere dag  van het jaar, dus ook in de wintermaanden, open voor het publiek, met uitzondering van eerste Kerstdag en 1 januari. De openingstijden zijn: Van maandag tot en met zondag:  van 9.00 ‘s morgens tot 17.00 ‘s avonds.