This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Uilenballen uitpluizen in het Natuurmuseum

See all locations on the map

Gevonden: braakballen met schedels en andere stoffelijke resten. Dader: uil. Slachtoffers: muizenBen jij een kei in muizenmoordzaken oplossen? En ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Kom dan woensdag 9 december braakballen van uilen uitpluizen. Ontdek van welke muizen de schedels en botjes zijn, en welke soort uil de muizen heeft opgegeten. Vooraf bekijk je filmpjes over uilen in Nederland. Natuurmuseum Nijmegen en IVN Rijk van Nijmegen organiseren deze activiteit in het kader van de maandelijkse ontdekkingstochten.

Uilenballen of braakballen zijn droge pluizige balletjes, die gelukkig niet zo vies zijn als het klinkt. Uilen eten muizen en kleine vogels met huid en haar op, maar de botjes, schedels en vacht kunnen ze niet verteren. Die braakt de uil samengeperst in een langwerpige prop uit. In braakballen vind je de resten van die muizen en vogeltjes terug. Met een loep en pincet gaan de kinderen aan de slag om een braakbal uit te pluizen. Aan de hand van een zoekkaart gaan ze zelf bekijken welke soorten muizen de uilen zoal naar binnen hebben gewerkt. De skeletonderdelen die de kinderen vinden plakken ze op een kaart, die ze mee naar huis mogen nemen.

De pluisactiviteit begint om 14.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Elke deelnemer ontvangt één braakbal. Reserveren is verplicht, dat kan telefonisch: 024-3297070 of per mail: info@natuurmuseum.nl. Deelname kost € 3,00. Kinderen met een stempelkaart betalen € 2,00. Vrienden van het IVN en het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl of op www.ivn-nijmegen.nl.

Download as iCalendar

Period 09/12/2015
Event location Natuurmuseum Nijmegen Gerard Noodtstraat 121, Nijmegen
Host Natuurmuseum Nijmegen
See the agenda http://natuurmuseum.nl/programma/activiteiten/ontdekkingstocht-uilenballen-uitpluizen/
Event URL http://natuurmuseum.nl/programma/activiteiten/ontdekkingstocht-uilenballen-uitpluizen/
Contact person Rik Jaspers
Email address: rik.jaspers@debastei.nl
Phone: 024-3297070
Theme(s) Ecosystems , Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Museum / Visitors centre Museum / Visitors centre