This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Tuinevenement in de Stadskweektuin Haarlem

See all locations on the map

Op zaterdag 12 en zondag 13 april 2014 vindt in de Haarlemse Stadskweektuin het grote jaarlijkse Voorjaarsevenement plaats. Deelnemers bieden een bijzonder sortiment planten, heesters, zaden, tuinmaterialen en onderhoudsproducten aan voor de sier-, moes-, balkon- en daktuin. Het duurzaam tuinieren staat centraal.

Het tuinevenement wordt georganiseerd door het Bureau Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Haarlem en vindt plaats in de Haarlemse Stadskweektuin, aan de Kleverlaan 9. Op beide dagen is het evenement tussen 11.00 uur en 16.00 uur gratis toegankelijk voor het publiek. Ruime parkeergelegenheid in de nabij gelegen Ripperda-garage. Voor meer informatie kunt u bellen naar het eerder genoemde bureau: telefoon: (023) 511 47 02.

Zaterdag 12 april 2014, 11:00 – 16:00 uur
zondag 13 april 2014, 11:00 – 16:00 uur.

Download as iCalendar

Period [12/04/2014 - 13/04/2014]
Event location Haarlemse Stadskweektuin Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem
Host Bureau Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Haarlem
Contact person
Phone: 023) 511 47 02
Theme(s) Green and garden , Food
Target group(s) Families , Adults
Type Garden / Gardening Garden / Gardening

EEN BREED EN BIJZONDER AANBOD
Op het evenement vindt men een uniek aanbod aan zaden, planten en houtige gewassen. Er zijn specialisten op het gebied van groot- en kleinfruit, rozen, geraniums, zomerbollen en grassen. Andere deelnemers bieden juist een brede variatie sier- en moestuingewassen aan. Daaronder mooie drachtplanten voor vlinders, hommels en bijen. Verder presenteren verenigingen op het gebied van tuinieren, orchideeën, bonsai-kweek en hosta’s zich met informatie en (plant)materiaal.

Maar het aanbod behelst nog veel meer. Een houthandel toont milieuvriendelijk tuinhout, een smederij komt met sierhekwerk en rozenbogen, er is een mooi aanbod aan handgemaakt gereedschap, een kraam met tuinboeken en een wilgentenenvlechter laat zien op welke wijze zijn producten toepasbaar zijn rond de woning. Andere standhouders geven bemestings- en verzorgingsadviezen en verkopen het benodigde materiaal. Ook de beestjes rond de woning krijgen aandacht. Vele soorten zijn welkome tuingasten. Voor sommige van hen zijn zomer- en winterverblijven verkrijgbaar en informatie(folders) over hun leefgewoontes.

KINDERACTIVITEITEN EN HORECA
Enkele deelnemers bieden een activiteit voor kinderen aan. Daarnaast zijn er in de Stadskweektuin een kleine speeltuin, een kabouterpad en een dierenweide. Het is een evenement voor het hele gezin. Wie moe en hongerig is geworden van het ‘tuinshoppen’, kan bij duurzame cateraars terecht. Een gezellig terras biedt de mogelijkheid om het gekochte te nuttigen.