This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Themabijeenkomst 'Misverstanden rond duurzaam tropisch hout'

See all locations on the map

Speelt u wel eens met de gedachte dat het beter is om minder tropisch hout toe te passen om het tropisch regenwoud te beschermen? Niets is minder waar. Om tropische bossen te beschermen tegen omzetting naar andere landgebruiksvormen is een economische waarde juist cruciaal. Het is daarom belangrijk de vraag naar duurzaam tropisch hardhout op peil te houden. Graag nodigen we u uit voor een themabijeenkomst op 15 mei waarin we de misverstanden rond het gebruik van tropisch hardhout weg willen nemen. De programmadirecteuren van Tropenbos International zijn in het land en kunnen u als geen ander vertellen wat de toegevoegde waarde van duurzaam bosbeheer in de tropen is en wat er gebeurt als de vraag naar duurzaam tropisch hardhout wegvalt.

Download as iCalendar

Period 15/05/2014
Event location Koninklijke VVNH Westeinde 6, 1334 BK Almere-Buiten
Host Green Deal Duurzaam Hout
See the agenda http://www.bewustmethout.nl/nieuws/15-mei-themabijeenkomst-misverstanden-rond-duurzaam-tropisch-hout
Event URL http://www.tropenbos.org/news/green+deal+event+for+the+promotion+of+sustainable+forest+management+-+15+may+2014+in+almere,+the+netherlands
Contact person Mirjam Wagteveld
Email address: m.wagteveld@vvnh.nl
Phone: 06 46626535
Theme(s) Ecosystems , Others
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

(voorlopig) Programma:

15.00 uur        Inloop met koffie en thee 

15.30 uur        Welkom en inleiding, door dagvoorzitter Ronald Hiel van Schuttelaar & Partners

15.40 uur        Presentaties:

  • Trends ten aanzien van de vraag naar en het gebruik van tropisch hout, door Paul van den Heuvel van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen

  • Wat is de toegevoegde waarde van duurzaam bosbeheer en wat gebeurt er als de vraag naar duurzaam tropisch hout wegvalt?, door Tropenbos International: René Boot, Sam Nketiah (Ghana) en Rudi van Kanten (Suriname)

  • Kansen en knelpunten bij de handel in duurzaam tropisch hardhout; reflectie door een houthandelaar (naam volgt)

16.30 uur        Discussie

17.15 uur        Informele borrel

Waar?

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het secretariaat van de Green Deal ‘Bevorderen duurzaam bosbeheer’ in samenwerking met ondertekenaar Tropenbos International. U bent vanaf 15.00 uur van harte welkom bij de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen in Almere (Westeinde 6). Om 15.30 uur begint het officiële programma. Om 17.15 uur ronden we af en nodigen we u van harte uit om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar verder te praten.

Voor wie?

Doelgroep van de bijeenkomst zijn de (beleidsmedewerkers en directeuren van de) deelnemende organisaties aan de Green Deal en hunachterbannen. Ik wil u dan ook vragen de uitnodiging door te sturen naar uw achterban en andere relaties en op te nemen in uw communicatie-uitingen.

Aanmelden:

De bijeenkomst is kosteloos, maar in verband met de organisatie willen we u vragen zich uiterlijk 12 mei aan te melden bij Mirjam Wagteveld, secretaris van de Green Deal via m.wagteveld@vvnh.nl of 06 46626535.

Graag tot ziens op 15 mei!