This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Symposium 'Ruimte denken', Vrijdenkers maken het verschil in ruimtelijke ontwikkeling

See all locations on the map

Speciaal voor beleidsmakers, ontwikkelaars, beleggers en bemiddelaars en ruimtelijk ontwerpers organiseert stichting Bas Maters ´Ruimte Denken´, een symposium over nieuwe inzichten die vrijdenkers kunnen bieden bij ruimtelijke ontwikkeling. Het symposium vindt plaats op woensdag 27 maart van 10.00 tot 17.00 uur in de Frisokazerne op een van de grootste herontwikkelingsgebieden van Nederland, de Kazerneterreinen in Ede.

Op: Wo 27 maart 2013 van 9.30 - 18.00 uur 

Download as iCalendar

Period 27/03/2013
Event location Friso gebouw, Prins Mauritskazerne, Nieuwe Kazernelaan in Ede, vlak bij het station. Nieuwe Kazernelaan in Ede
Host St. Bas Maters
See the agenda http://www.ruimte-denken.nl/index.php/programma
Event URL http://www.ruimte-denken.nl/
Contact person
Email address: info@ruimte-denken.nl
Theme(s) Ecosystems , Others
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Inzichten delen
 
De openbare ruimte staat steeds meer onder druk. De kwaliteit van de buitenruimte wordt bedreigd door uiteenlopende belangen en gefragmenteerde visies. Nieuwe thema´s dienen zich aan waarop de huidige opdracht- en ontwerppraktijk niet zomaar een antwoord heeft. De tijd is rijp voor een innovatieve aanpak waarbij kunstenaars, specialisten en opdrachtgevers gaan samenwerken.
 
Het symposium Ruimte Denken geeft het woord aan architect/kunstenaar John Körmeling, Paul Roncken, landschapsarchitect en verbonden aan de Wageningen UR als wetenschapper en docent, Arie Voorburg, specialist in culturele en economische waardestromen, Rudy Stroink, onorthodox ontwikkelaar en filosofe Joke J. Hermsen. In het ochtendprogramma delen zij hun inzichten met u over het vroegtijdig inzetten van vrijdenkers.
 
Rooms with a view
´s Middags is het tijd voor de praktijk. U krijgt de kans om drie ´rooms with a view´ te betreden waar u de ervaringen hoort van opdrachtgevers die u voorgingen in de samenwerking met vrijdenkers. U krijgt een presentatie van best practices over o.a. het beleefbaar maken van verborgen kwaliteiten, het kritisch reflecteren op een gebiedsopgave en het maken van een duurzame verbinding tussen het culturele en fysieke landschap.
 
Master classes
Terwijl u in de banken zit en meedenkt, verkennen op het podium een aantal jonge honden en oude rotten twee - ook voor hen - nieuwe opgaven in de buitenruimte. Hoe kijken zij? Wat valt hen op? Met Sjaak Langenberg, Aetzel Griffioen, Ester van de Wiel, Sven Stremke, Observatorium en anderen.
 
Kosten
Deelname aan het symposium kost 75 euro, incl. lunch en borrel.
Studenten kunnen deelnemen voor 25 euro.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 225.