This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Symposium 'Education of the Heart'

See all locations on the map

Op 12 mei a.s. vindt het symposium ‘Education of the Heart’ plaats in Rotterdam. Dit symposium draait om de vraag wat voor soort onderwijs er in Nederland nodig zal zijn voor leerlingen, studenten en managers zodat er een meer compassievolle en duurzame samenleving zal ontstaan.

Het symposium is bedoeld voor beleidsmakers, wetenschappers, bestuurders, docenten, studenten, leerlingen, executives, vernieuwers en veranderaars in de onderwijsketen in de breedste zin. Naast het doorgronden van nut, noodzaak en waarde van dergelijk onderwijs, zullen bestaande en nieuwe initiatieven op het gebied van ‘Education of the Heart’ uit binnen- en buitenland worden gepresenteerd om de deelnemers te inspireren en tot collectieve actie aan te zetten. We doorgronden en bekijken basis-, voortgezet-, hoger en executive onderwijs.

Met lezingen van oa. Z.H. DE Dalai lama, prof. Dr. Rob van Tulder (wetenschapper Het Groene Brein) en Marga Hoek (directeur De Groene Zaak).

Download as iCalendar

Period 12/05/2014
Event location Rotterdam School Of Management Erasmus Universiteit Rotterdam (RSM) Brugemeester Oudlaan 50 3062 PA Rotterdam
Host Rotterdam School of Management
See the agenda http://www.educationoftheheart.nl/nl/symposium
Event URL http://www.educationoftheheart.nl/nl/
Contact person Esmée Woudstra
Email address: info@educationoftheheart.nl
Phone: 31(0)6 2188 7298
Theme(s)
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Het symposium

  • heeft een interactief karakter en maakt gebruik van muziek, dialoog en reflectie.
  • geeft een overzicht van de laatste inzichten uit de wetenschap: emotionele intelligentie, neurowetenschap, psychologie, bedrijf en maatschappij en mensgericht onderwijs 
  • toont inspirerende en succesvolle voorbeelden uit binnenland en het buitenland van scholen, universiteiten en bedrijven
  • biedt reflectie door een ‘Wisdom Panel’ met o.a. Z.H. de Dalai Lama
  • bevat een co-creatieve marktplaats voor vernieuwende onderwijsinitiatieven
  • leidt tot de aanvaarding en activatie van de Charter Education of the Heart.

Sprekers

Onder de sprekers zijn Prof. Dr. Geert ten Dam, Voorzitter van de Onderwijsraad, die het bovenstaande citaat zal toelichten.

De keynote spreker van het symposium is Z.H. de Dalai Lama. Hij zal een lezing houden aangaande dit thema waarna hij zijn reflecties zal geven op de gepresenteerde initiatieven. In zijn laatste boek ‘Beyond Religion’ (2013) zegt de Dalai Lama:

“Mijn hoop en wens is dat het formele onderwijs in de toekomst aandacht zal geven aan wat ik de ‘educatie van het hart’ noem. Ik ben optimistisch dat de tijd zal komen dat het vanzelfsprekend is geworden dat kinderen op school zullen leren over de noodzaak van innerlijke waarden zoals liefde, rechtvaardigheid en vergeving. Ik zie uit naar de dag dat kinderen meer bewust zullen zijn van hun gevoelens en emoties, en een grotere mate van verantwoordelijkheid zullen voelen voor zichzelf en voor de wereld om hen heen. Zou dat niet fantastisch zijn?”

Andere toonaangevende sprekers zijn:

Dan Siegel, auteur van The Mindful Brain en Brainstorm: The Power and Purpose of the Teenage Brain

Richard Gerver, auteur van Creating Tomorrow's Schools Today

Ian Gilbert, auteur van Why Do I Need a Teacher When I Have Got Google? en Independent Thinking.

Prof. Rob van Tulder, Business in Society, Rotterdam School of Management Erasmus University (RSM)

Op het symposium zal ook een panel van leiders uit het bedrijfsleven aanwezig zijn, waaronder Volkert Engelsman, CEO Eosta, Ties Arts, CEO Sitecore en Marga Hoek, CEO De Groene Zaak.