This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event The next generation - Stad en Natuur; lezing

See all locations on the map

Johan van de Gronden, directeur WNF, zet zich wereldwijd in voor natuurbehoud, maar wil mensen ook interesseren voor biodiversiteitsherstel in Nederland en Europa. In een alsmaar verstedelijkende omgeving is natuur in en om de stad nodig voor onze gezondheid. Dat blijkt ook uit onderzoek van prof. dr. Martin Dijst (Sociale Geografie, UU)t, verantwoordelijk voor het speerpunt de gezonde stad, waarin veel onderzoeksgroepen van de Universiteit Utrecht samenwerken. Je kunt bestaande steden niet afbreken, maar wel serieus denken aan verticale tuinen, stadslandbouw of andere innovatieve manieren om mens en natuur samen te laten gaan.

Download as iCalendar

Period 04/03/2014
Event location Aula van het Academiegebouw Domplein 29, Utrecht
Host Universiteit Utrecht, Studium Generale
Event URL http://www.sg.uu.nl/programma/voorjaar-2014/the-next-generation
Theme(s) Others
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

The next generation

Duurzaamheid als wereldbeeld
Foto: 
Jonathan Beard / flickr.com

Wie een bijdrage wil leveren aan een betere wereld loopt al gauw tegen grote dilemma’s aan. Hoe kan je invloed uitoefenen als je boodschappen doet, een nieuwe spijkerbroek of mobiel koopt of de wereld over reist? Wat is je rol als consument, spaarder, student of werknemer? Je wilt ‘goede’ keuzes maken, maar zelfs deskundigen zijn het vaak niet eens over de feiten. En dat terwijl complexe mondiale vraagstukken dringend om actie vragen.
Niemand kan het alleen, maar zolang we op elkaar wachten komen we niet verder. De balans houden tussen collectieve actie en individuele inspiratie is de uitdaging. Wat kun je zelf doen? Wat kan kennis, lokale actie en gedeelde verantwoordelijkheid tussen bedrijven, wetenschap en burgers bijdragen?

Hoe grijpen thema’s als natuur, milieu, leefbaarheid en voedselvoorziening in elkaar? Er zijn conflicterende belangen en versnipperde verantwoordelijkheden. Regels, wetten en gedragscodes zijn niet genoeg om te komen tot een duurzame wereld. Nieuwe vormen van samenwerking zijn nodig. Hoe ziet de volgende generatie oplossingen er uit?

Wil je de lezing bijwonen én van tevoren een kopje koffie drinken? Meld je dan aan voor de lezing via de volgende link http://www.eventbrite.nl/o/studium-generale-en-wereld-natuur-fonds-5777803480.

Studiewaardeerbaar

Dit programma is voor alle studenten te volgen als onderdeel van de cursus Duurzaamheid als wereldbeeld (GEO3-5004) voor 7,5 ECTS en wordt georganiseerd i.s.m. het Wereld Natuur Fonds en de faculteit Geowetenschappen.  

Wanneer:
8 dinsdagen vanaf 4 februari, 20.00 tot 22.00 uur