This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Shift Happens - DE WAARDE(N) VAN GROEN

Wat is de SHIFT in het beheer van de groene ruimte?

Het land is in crisis. Het rijk trekt zich terug uit het natuurbeheer. Verantwoordelijkheden worden overgedragen, maar het bijbehorende budget blijft in Den Haag achter. De traditionele natuurbeschermingsorganisaties hebben te kampen met minder inkomsten en teruglopende ledenaantallen en moeten zich bezinnen op hun toekomst. Wie geeft er nog om groen?

Download as iCalendar

Period 19/09/2012
Event location Antropia, cultuur- en congrescentrum Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen
Host Shift Happens
See the agenda http://shifthappens.eu/programma-19-september/
Event URL http://shifthappens.eu/
Contact person
Email address: http://shifthappens.eu/inschrijven-19-september/
Theme(s)
Target group(s)
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Maar ondanks – of misschien juist dankzij – de crisis en bezuinigingen ontstaat er ruimte voor initiatieven van onder af: Burgers die hun potentieel benutten en zich verbinden om zich samen te ontfermen over het groen. Overal in het land ontstaan initiatieven van onderop om de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren.

Hoe reageren natuurorganisaties en overheden op dit soort (burger-)initiatieven? Welke rol zien zij voor zichzelf weggelegd? Welke verbindingen zijn er te maken? Welke plannen zijn er? Hoe kunnen de economische waarde en maatschappelijke waarde van het groen optimaal worden benut? Hoe kan de kwaliteit van de leefomgeving duurzaam worden verbeterd? Tijdens SHIFT HAPPENS#2 op 19 september a.s. gaan we op zoek naar de antwoorden op deze vragen.

Experts Frank Naber (Naber management bv), Elisabeth Ruigrok (Witteveen+Bos) en Dolf Logemann (Arcadis) vertellen elk vanuit hun eigen invalshoek hoe zij tegen deze ontwikkelingen aankijken. Iedereen gaat ook zelf aan de slag met vraagstukken in compacte pressure cooker sessies o.l.v. teamcaptains Teo Wams (directeur Natuurmonumenten), Titia Wolterbeek (directeur Vlinderstichting), Margreet ter Steege (directeur Buro Bakker) en Henk van ‘t Land (voormalig dijkgraaf Waterschap Noorderzijlvest).

Naast verhalen van sprekers bestaat de avond uit presentaties van interessante praktijkcases, een heerlijk diner en een afsluitend groepsgesprek. Alleen luisteren en achterover leunen is niet de bedoeling: van deelnemers wordt een actieve bijdrage in de discussie verwacht.

Presentatie: Lex Bohlmeijer

EXTRA: Speciaal voor natuurbeheerders, beheerders Openbare Ruimte, boomspecialisten, beleidsadviseurs en beleidsmedewerkers verzorgen Frank Naber (Naber management bv) en EdwinKoot (Ekootree) tussen 13:30 en 16:30 de Workshop Groenverbinding. Deelnemers aan deze workshop kunnen tegen gereduceerd tarief inschrijven het avondprogramma.