This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Rio aan de Maas: lokale initiatieven voor mondiale duurzaamheid

Rio aan de Maas: lokale initiatieven voor mondiale duurzaamheid

30 mei is er een bruisende dag van het Nationaal Platform Rio+20 vol activiteiten met als motto Rio aan de Maas. Rio aan de Maas helpt en verbindt lokale initiatieven, zet lokale duurzame ontwikkeling op de agenda en legt de relatie tussen lokale activiteiten en mondiale uitdagingen. Het programma is  interactief en stimulerend.  Er zijn inspirerende sprekers, een marktplaats met initiatieven en ca. 30 'werkplaatsen'. Deelnemers komen daar zelf in actie en/of kunnen leren en uitwisselen. De dag opent met Louise Fresco, voorzitter Nationaal Platform NPRio+20, later spreken onder andere ook Joop Atsma, staatssecretaris Infrastructuur en Milieu en Ben Knapen, staatssecretaris Buitenlandse Zaken.

Rio aan de Maas vindt plaats in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam.

Let op

Om deel te nemen aan Rio aan de Maas, gelieve het inschrijfformulier op onderstaande website gebruiken. Wacht niet te lang met aanmelden, er is ruimte voor 1000 deelnemers.

Download as iCalendar

Period 30/05/2012
Event location Van Nelle Ontwerpfabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam Van Nelle Ontwerpfabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Host nationaal Platform Rio+ 20
Event URL http://www.nprio2012.nl/agenda/30-mei
Contact person Herman Bavinck
Email address: herman.bavinck@minienm.nl
Theme(s) Others
Target group(s) Adults , Childeren, Secondary Education
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Doelgroep

De dag is voor bestuurders, ondernemers en burgers die duurzaamheid een stap verder willen brengen. De dag richt zich op mensen uit diverse organisaties in uiteenlopende functies (lokale overheden, woningbouwcorporaties, NGO’s, kennisinstellingen) of bedrijven die actief zijn op lokaal niveau (wijk, buurt, gemeente, provincie).

Jongeren

In het kader van Rio aan de Maas vindt de jongerenconferentie Rotterdam+20 plaats voor young professionals tot 30 jaar, studenten en scholieren. Op deze conferentie simuleren de deelnemers  de top in Rio en discussiëren ze over diverse thema’s rondom duurzaamheid. Dat mondt uit in een manifest en in concrete ideeën voor toekomstige acties. Rotterdam+20 en Rio aan de Maas overlappen gedeeltelijk: de plenaire sessies vinden gezamenlijk plaats en de meeste activiteiten zijn voor alle conferentiegangers toegankelijk.

Om deel te nemen aan de jongerenconferentie: www.rotterdam20.nl