This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Pratende Planten & Ochtendurine - Première

Op 2 november gaat de documentaire  Pratende Planten & Ochtendurine  in première.  Wij nodigen u van harte uit om bij deze feestelijke middag aanwezig te zijn!

De vertoning vindt plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur in filmtheater ’t Hoogt, Hoogt 4 in Utrecht. Aansluitend is er een borrel.

De documentaire Pratende Planten & Ochtendurine  is gemaakt in opdracht van CSG Centre for Society and the Life Sciences door Bromet & Dochters.  In de film worden drie winnaars van de Designers & Artists 4 Genomics Award (DA4GA) gevolgd. Tiddo Bakker, Mike Thompson en Susana Camara Leret kregen alle drie de unieke kans om met genomicswetenschappers samen te werken aan de ontwikkeling van een  BioArt-installatie. Deze kunstwerken zijn op dit moment te bewonderen in de tentoonstelling DA4GA in Naturalis in Leiden.

Camjo (camera-journaliste) Saskia Gubbels filmde Tiddo, Mike & Susana in de periode van prijsuitreiking tot tentoonstelling. Dit resulteerde in een documentaire waarin is te zien hoe de designers samenwerken met onderzoekers, hoe ze design en wetenschap met elkaar combineren tot een geheel, en hoe ze hun best doen om hun eigen vragen en bevindingen op tijd om te zetten in een publieksvriendelijke installatie.

De documentaire gaat op vrijdag 2 november in première, en is daarna beschikbaar voor vertoningen in het hele land. Meer informatie over de film, de achtergronden, en hoe u zelf een vertoning in huis kunt halen is vanaf 2 november te vinden op de website www.talkingplantsmorningurine.nl .

Download as iCalendar

Period 02/11/2012
Event location Theater 't Hoogt Hoogt 4, Utrecht
Host CSG Centre for Society and the Life Sciences, Radboud University, Nijmegen
Event URL http://www.talkingplantsmorningurine.nl
Contact person Olga Crapels
Email address: crapels@society-lifesciences.nl
Phone: 024 365 27 35
Theme(s) Others
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

In ’t Hoogt is plek voor een beperkt aantal gasten.  Mocht u naar de première willen komen, meldt u zich dan voor 26 oktober aan bij Olga Crapels  crapels@society-lifesciences.nl.

De première van deze film is onderdeel van Shaking Science! 30 dagen life sciences & samenleving in gesprek. Shaking Science! wordt georganiseerd door CSG Centre for Society and the Life Sciences. Meer informatie over alle activiteiten kunt u vinden op www.shakingscience.nl.