This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Plastic Soep: expositie en workshops over plastic zwerfafval

See all locations on the map

Deze week is in het Natuurmuseum Nijmegen de expositie Plastic Soep van start gegaan. Op de eerste verdieping is een expositie ingericht met vogels en dieren die bedreigd worden door het plastic zwerfafval in onze zeeën en oceanen, zoals de albatros, de zeeschildpad en de zeehond. Er zijn foto’s en video’s die de gevolgen van de menselijke gemakzucht laten zien. Op 4, 10 en 14 juli zijn er van 13.00 tot 16.00 uur jeugdworkshops, waarbij een kunstenaar kinderen helpt met het maken van dieren of bloemen van plastic afval.

Download as iCalendar

Period [03/07/2013 - 21/07/2013]
Event location Natuurmuseum Nijmegen Gerard Noodtstraat 121
Host Natuurmuseum en Stiksoep
See the agenda http://natuurmuseum.nl/plasticsoep
Event URL http://www.stiksoep.nl
Contact person nvt
Email address: pr@natuurmuseum.nl
Phone: 024-3297070
Theme(s) Health , Ecosystems , Food , Genetic Diversity
Target group(s) Families , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Exposition Exposition

De zeeën en oceanen zijn maritieme afvalbelten geworden. Het zwerfafval vormt een bedreiging van onze ecosystemen. Vissen en andere zeedieren krijgen het plastic binnen en gaan eraan dood. Wij staan met ons allen voor de zware taak verdere aangroei te voorkomen. Stichting Stiksoep zet zich in voor bewustwording van dit probleem door middel van educatie op basisscholen, exposities en andere culturele activiteiten. Zo starten de komende weken verschillende activiteiten in het kader van het project De Wereld Op Reis. De expositie Plastic Soep in het Natuurmuseum is na het community-art project TURTLE de volgende stap.

Voor de workshops hoeven kinderen zich niet aan te melden; loop gewoon binnen en doe mee. Je mag je eigen gevonden plastic afval meenemen, maar er is ook genoeg aanwezig in het museum. De expositie is te zien tot en met 21 juli.

 

Kijk op www.natuurmuseum.nl en www.stiksoep.nl voor meer info.