This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Planten in de hoofdrol, voor kinderen

See all locations on the map

Biodiversiteit uit de hele wereld in het hart van Amsterdam.

Download as iCalendar

Period [22/05/2010 - 30/09/2010]
Event location Plantage Middenlaan 2a, Amsterdam
Host Hortus Botanicus Amsterdam
See the agenda http://www.dehortus.nl/programma.asp
Contact person
Phone: 020 - 6259021
Theme(s) adults , Genetic Diversity
Target group(s) Families , Childeren, Primary Education
Type Games / quests Games / quests

Biodiversiteit wordt in een hoog tempo bedreigd. Steeds meer soorten van zowel planten als dieren worden zeldzaam doordat hun habitat verdwijnt. Binnen de collectie van de Hortus bevindt zich een groot aantal van deze bedreigde plantensoorten. Een selectie van 50 planten vormt de basis voor de tentoonstelling "Planten in de hoofdrol". Biodiversiteit uit de hele wereld in het hart van Amsterdam. De planten vormen een route door de tuin, waarbij de verschillende verhalen over de kwetsbaarheid van deze planten en de ecosystemen waarin ze leven behandeld worden. Bij de tentoonstelling publiceert de Hortus een uitgebreide catalogus waarin het verhaal van elke plant beschreven wordt.

Bij de tentoonstelling dit jaar in de Hortus wordt een mini-catalogus voor kinderen uitgegeven. De catalogus bevat verhalen van en informatie over 15 zeldzame en bedreigde plantensoorten die ook in de Hortus te zien zijn. Op een heldere, aansprekende manier wordt het thema biodiversiteit beschreven. Opdrachtjes stimuleren de kinderen om de planten goed te bekijken, te voelen en te ruiken.
De mini-catalogus is van 22 mei t/m 30 september gratis verkrijgbaar bij de portier voor alle kinderen van 6 t/m 12 jaar.