This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Pipapaddenstoel

Vanaf zaterdag 8 september 2012 richt het Natuurmuseum Nijmegen de schijnwerpers op de wonderlijke wereld van de paddenstoel. De tentoonstelling Pipapaddenstoel laat jong en oud kennismaken met de enorme kleuren- en vormenrijkdom van paddenstoelensoorten. Verwonder je over hoe ze groeien en hoe ze zich voortplanten. Deze gevarieerde en interactieve expositie is te zien tot en met 21 oktober 2012.

Download as iCalendar

Period [09/08/2012 - 21/10/2012]
Event location Natuurmuseum Nijmegen, Gerard Noodtstraat 121, Nijmegen, Netherlands Natuurmuseum Nijmegen, Gerard Noodtstraat 121, Nijmegen, Netherlands
See the agenda http://www.natuurmuseum.nl
Contact person Maarten van de Ven
Email address: pr@natuurmuseum.nl
Phone: 024-3297070
Theme(s) Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education

Wat een bloem is voor een plant, is een paddenstoel voor een schimmel. Er bestaan ongeveer 100.000 soorten schimmels. Verreweg het grootste deel hiervan is microscopisch klein. In Europa zijn ongeveer 6000 soorten paddenstoelen. Daarvan zijn zo’n 10 soorten dodelijk giftig en 100 tot 150 soorten eetbaar én smakelijk.

 

Iedereen kent wel de bekende rood-met-witte-stippen paddenstoel met steel en hoed, de vliegenzwam. Maar er zijn ook paddenstoelen die plat als een soort stoeltje aan boomschors hangen of als een knolletje op de grond liggen. In de expositie zie je bijvoorbeeld twee enorme houtzwammen, die mycoloog Nico Dam speciaal ter beschikking heeft gesteld.

 

Pipapaddenstoel laat ook zien welke relatie de mens heeft met de paddenstoelen. Het kweken en koken van paddenstoelen, onderzoek door de bioloog, de geneeskrachtige werking van sommige soorten, de inspiratie voor de kunstenaar en het gebruik van paddenstoelen in oude culturen: het komt allemaal aan bod in deze expositie.

 

Laat je inspireren door het rijk der paddenstoelen, kom naar Pipapaddenstoel en vraag je af: waarom zijn ze vaak zo mooi? Dat is misschien nog wel het allergrootste geheim.

 

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: € 4, - voor volwassenen, € 2,50 voor kinderen en € 3,- voor 65+. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.