This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Permacultuur Design Cursus Fransjan de Waard

See all locations on the map

Permacultuur: Zorgen voor de aarde, zorgen voor de mens, delen van overvloed. Fransjan de Waard, dé man op het gebied van permacultuur in Nederland, geeft een Permacultuur Design Cursus (PDC). Leer je omgeving zo te ontwerpen dat zowel de omgeving als jij er beter van worden. 

Download as iCalendar

Period [11/08/2014 - 22/08/2014]
Event location Boer Brunia, Flansum 3, 9012 DC Raerd
Host Fransjan de Waard
See the agenda http://www.thuisopaarde.nl
Event URL http://www.facebook.com/DeWaardEetbaarLandschap
Contact person Fransjan de Waard
Email address: sjoerduitslag@gmail.com
Theme(s) Green and garden , Health , Ecosystems , Food , Genetic Diversity , Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly
Type Guest lecture / course Guest lecture / course

Permacultuur: Zorgen voor de aarde, zorgen voor de mens, delen van overvloed.

De permacultuur is een totaalbenadering van het leven op Aarde, die inmiddels honderdduizenden mensen inspireert en mobiliseert om van de wereld om hen heen alsnog een paradijs te maken. Daarbij ontdekken ze zichzelf opnieuw als onvoorwaardelijk deel van het geheel, en leren overal samenhang te zien, ongebruikt potentieel te herkennen en ecologische principes toe te passen. Zo bouwen we als burgers, consumenten en producenten samen aan werkelijk zinnige alternatieven voor het faillissement van ons industriële en centralistische tijdperk. De intelligentie van natuurlijke ecosystemen is daarbij ons kompas.

Tijdens de cursus maak je kennis met manieren om de samenhang, efficiëntie en veerkracht van natuurlijke ecosystemen af te lezen. En die leer je via een aantal stappen te integreren in het ontwerp van een plek – van achtertuin tot akkerland, van balkon tot buurtspeeltuin en van zandafgraving tot zorgboerderij. De zomercursus biedt een rijk en intensief programma met nieuwe kennis, discussie, film, praktijkwerk, excursies en tot slot een gezamenlijke ontwerpoefening.

Zomercursus Permacultuurontwerp.

11 t/m 22 augustus 2014  (Vrij weekend met excursiedag)

Bij boer Brunia in Raerd, Friesland, met biologische maaltijden.

Locatie: Twee weken kamperen op het erf van boer Brunia, in het Friese Raerd, zie www.zogroenalsgras.com. Maaltijden van regionale en biologische producten.

Docenten: Hoofddocent is Fransjan de Waard, landbouwkundig ingenieur, pionier van de permacultuur in Nederland en auteur van het standaardwerk ‘Tuinen van Overvloed – permacultuur als inspiratie voor een duurzaam leven op aarde’. Een aantal gastdocenten komt hun specialisme delen.

Kosten: €800 all-in.

Meer weten? Vraag de cursusbrochure aan bij sjoerduitslag@gmail.com. Algemene informatie over zomercursus en docent is te vinden via www.thuisopaarde.nl en www.facebook.com/DeWaardEetbaarLandschap.