This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event PBL-Academielezing "The Economics of Enough; How to run the economy as if the future matters?"

Het doorschuiven van rekeningen naar de toekomst is een bedreiging voor toekomstige welvaart. We laten niet alleen een ecologische en financiële schuld na, maar ook toenemende ongelijkheid en een afname van vertrouwen zijn volgens Diane Coyle onderdeel van onze erfenis. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft Diane Coyle (Enlightenment Economics) bereid gevonden om op donderdag 29 november 2012 een lezing te verzorgen over de economie van het genoeg.

Download as iCalendar

Period 29/11/2012
Event location KIVI NIRIA, Den Haag Prinsessegracht 23, Den Haag
Host Planbureau voor de Leefomgeving (PBL)
Contact person
Email address: Academie@PBL.nl
Theme(s) Ecosystems , Others
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Diane Coyle is directeur van "Enlightenment Economics", een economische adviesorganisatie en als professor verbonden aan de Universiteit van Manchester. Ze heeft als econoom diverse boeken geschreven en was tot voor kort een reguliere presentator voor BBC Radio. In haar boek "The Economics of Enough" schetst ze de grote uitdagingen: te weten geluk, natuur, financiële houdbaarheid, eerlijk delen en vertrouwen. Belangrijke obstakels om deze uitdagingen te realiseren zijn het meten van vooruitgang (beyond gdp), het meenemen van waarden en tekortschietende instituties. Door niet alleen problemen maar ook oplossingen aan te dragen, levert Diane Coyle belangrijke input voor een debat over het globale kapitalisme. Meer informatie over Diane Coyle: http://www.enlightenmenteconomics.com/page13/page13.html

De lezing begint om 15.00 u. U bent welkom vanaf 14:30 u. Maarten Hajer (directeur PBL) is gastheer. George Gelauff (plv directeur CPB) zal een reflectie geven op de lezing, gevolgd door discussie. Vanaf circa 17 uur is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden: U kunt zich voor de lezing aanmelden via Academie@PBL.nl. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, kunnen wij alleen geregistreerde genodigden toelaten. Voor meer informatie en met vragen kunt u eveneens op dit mailadres terecht.