This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Paddenstoelen op de Duivelsberg

See all locations on the map

Download as iCalendar

Period 08/10/2014
Host Natuurmuseum Nijmegen
See the agenda http://www.natuurmuseum.nl
Event URL http://natuurmuseum.nl/ontdekkingstocht_paddenstoelen_op_de_duivelseberg
Contact person Tessa-Faye Buck
Email address: pr@natuurmuseum.nl
Phone: 0243297070
Theme(s) Ecosystems
Target group(s) Childeren, Primary Education
Type Excursion / Children’s quest Excursion / Children’s quest

Hoera, het is weer herfst, dus kun je weer genieten van het jaarlijkse wonder van de paddenstoelen. Wil jij daar alles over te weten komen en ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Ga dan woensdagmiddag 8 oktober mee op paddenstoelenexcursie in het bos bij Berg en Dal. Deze ontdekkingstocht wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en Natuurmuseum Nijmegen.

Zeker als het geregend heeft, schieten paddenstoelen de grond uit. Ze groeien razendsnel en soms verdwijnen ze ook binnen een paar uur. We moeten er dus snel bij zijn. Voor paddenstoelen zijn vaak spannende namen verzonnen, zoals eekhoorntjesbrood, aardappelbovist, vliegenzwam en rodekoolzwammen. Waarom ze zulke bijzondere namen hebben, gaan we jullie uitleggen tijdens deze paddenstoelenexcursie op de Duivelsberg. Hier vinden we waarschijnlijk ook Duivelseieren. Daaruit wordt echt een paddestoel geboren, eentje die zó stinkt, dat hij de Grote Stinkzwam is genoemd.

De tocht start om 14.30 uur op de parkeerplaats naast pannenkoekenhuis De Heksendans, tegenover Tivoli, Oude Kleefsebaan 425 in Berg en Dal. Gidsen van IVN Rijk van Nijmegen staan je daar al op te wachten met zoekkaarten, spiegeltjes en loepjes. Plat op je buik kun je met een spiegeltje onder de hoed van de paddenstoel kijken. Soms zie je ook sporen van dieren die aan de paddenstoel hebben gegeten. We vinden vast ook tamme kastanjes en beukennootjes, dus neem een zakje mee, zodat je er wat mee naar huis kunt nemen! En na afloop krijgt iedereen een eigen paddenstoelenzoekkaart mee!

Deze ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur. Schrijf je vooraf in bij het Natuurmuseum Nijmegen, telefoon 024 - 3297070 of via info@natuurmuseum.nl. Deelname kost € 3,-. Met een stempelkaart betaal je € 2,-. Vrienden van het IVN en het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50. Trek laarzen en oude kleren aan die een beetje vies mogen worden. Een gratis folder met alle ontdekkingstochten is verkrijgbaar bij het museum. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl of www.ivn-nijmegen.nl