This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Overleven in de stad.

See all locations on the map

Workshop voor VO-docenten over biodiversiteit in de stad Den Haag.

Download as iCalendar

Period 17/05/2010
Event location Lange Vijverberg, Den Haag Lange Vijverberg, Den Haag
Contact person
Email address: nieuwsbrief@dsb.denhaag.nl
Theme(s) Ecosystems , Genetic Diversity , Others
Target group(s) Adults
Type Guest lecture / course Guest lecture / course

Hoewel de ooievaar op de Vijverberg heeft plaatsgemaakt voor halsbandparkieten, blijft het leven in de stad veelzijdig. In het jaar van de biodiversiteit organiseren we op 17 mei een workshop ‘Over leven in de stad’. De workshop is bedoeld voor docenten van het voortgezet onderwijs.

Wij delen onze stad met veel verschillende planten en dieren. Waterhoentjes, roodwangschildpadden, egels en veenmollen, ze hebben allemaal een plekje gevonden in de stad om te leven. Sommige soorten vinden we erg interessant, terwijl we naar andere soorten niet eens omkijken. Ook leven er dieren in de stad waarvan de meeste mensen niet weten dat die in Den Haag te vinden zijn.

Om aandacht te besteden aan de verschillende diersoorten in Den Haag, geven we op maandag 17 mei een workshop biodiversiteit van de stad: ‘Over leven in de stad’. Tijdens de workshop krijgen vogels een prominente plaats omdat zij zich in veel gevallen het best laten zien.
De workshop zal worden ingeleid door de vermaarde Amsterdamse stadsecoloog Martin Melchers. Melchers is schrijver van tal van boeken over het dieren- en plantenleven in de stad (waaronder Haring in ‘t IJ, Sijsjes en drijfsijsjes en Leven in de stad). Nadat hij de stadsnatuur heeft toegelicht, gaan de deelnemers aan de slag met opdrachten over de stadsecologie en diversiteit van de aanwezige soorten.

Opgeven voor de workshop kunt u doen via nieuwsbrief@dsb.denhaag.nl