This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Ontdek alles over stenen, mineralen, fossielen en zand! Open Dag GEA in het Natuurmuseum Nijmegen

See all locations on the map

Za 1-11 open dag GEA @Natuurmuseum Nijmegen. Neem je eigen #edelstenen & #fossielen mee en laat ze determineren! http://bit.ly/1FMbEn9

Download as iCalendar

Period 01/11/2014
Event location Natuurmuseum Nijmegen Gerard Noodtstraat 121, 6511 ST Nijmegen
Host GEA kring Arnhem/Nijmegen
See the agenda http://www.natuurmuseum.nl
Event URL http://natuurmuseum.nl/open_dag_gea/
Contact person Tessa-Faye Buck
Email address: pr@natuurmuseum.nl
Phone: 0243297070
Theme(s) Ecosystems , Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education

Waar kan ik in Nederland fossielen zoeken? Welke steen heb ik op vakantie gevonden? Is mijn edelsteen wel echt? En hoe zien mineralen eruit onder de microscoop? Op deze en talrijke andere vragen krijgen bezoekers antwoord tijdens de Open Dag van de GEA - Kring Arnhem/Nijmegen op zaterdag 1 november in het Natuurmuseum Nijmegen.

Het museum staat die dag in het teken van geologie, stenen, mineralen, fossielen, zand en edelstenen. De Kring Arnhem/Nijmegen van de stichting Geologische Activiteiten (GEA) organiseert samen met het Natuurmuseum allerlei activiteiten voor het publiek. Bezoekers kunnen mineralen bekijken onder een microscoop, edelstenen laten determineren en op echtheid toetsen. Je kunt gevonden fossielen en stenen meenemen en laten onderzoeken. Kinderen mogen zelf een steentje slijpen op een glasplaat. Tijdens de loting maak je kans op een mooie steen, mineraal of fossiel!

 

Leden van de GEA-kring geven informatie over fossielen, zand, mineralen en stenen. Wat zijn ammonieten en hoe leefden zij? Wat zijn mineralen? En waar kun je ze zoeken? Bezoekers kunnen hun vondst onder een microscoop leggen en bekijken. GEA-leden vertellen wat ze zelf verzamelen en laten hun mooiste vondsten zien. Kortom, een dag voor jong en oud, die stenenliefhebbers niet mogen missen!

 

De entree bedraagt € 1,00 per persoon. Het Natuurmuseum is op deze Open Dag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De exposities zijn deze dag gewoon toegankelijk.

 

GEA is opgericht voor mensen die geïnteresseerd zijn in het ontstaan van de aarde en het ontstaan van leven op aarde. De leden verzamelen gesteenten, mineralen, fossielen en zand en bespreken die onderling. Naast werkavonden organiseert de GEA-Kring Arnhem/Nijmegen in het museum ook lezingen over geologische onderwerpen.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Volg het Natuurmuseum op Facebook en Twitter. www.natuurmuseum.nl.