This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Ontdek alles over stenen, mineralen, fossielen en zand!

See all locations on the map

Waar kan ik in Nederland fossielen zoeken? Welke steen heb ik op vakantie gevonden? Is mijn edelsteen wel echt? En hoe zien mineralen eruit onder de microscoop? Op deze en talrijke andere vragen krijgen bezoekers antwoord tijdens de Open Dag van de GEA – Kring Arnhem/Nijmegen op zaterdag 23 maart in het Natuurmuseum Nijmegen.

Download as iCalendar

Period 23/03/2013
Event location Natuurmuseum Nijmegen Gerard Noodtstraat 121
Host GEA-kring Arnhem/Nijmegen
See the agenda http://www.gea-geologie.nl/
Event URL http://on.fb.me/11Vte1c
Contact person Maarten van de Ven
Email address: pr@natuurmuseum.nl
Phone: 024-3297070
Theme(s) Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Museum / Visitors centre Museum / Visitors centre

Het museum staat die dag in het teken van geologie, stenen, mineralen, fossielen, zand en edelstenen. De Kring Arnhem/Nijmegen van de stichting Geologische Activiteiten (GEA) organiseert samen met het Natuurmuseum allerlei activiteiten voor het publiek. Bezoekers kunnen mineralen bekijken onder een microscoop, edelstenen laten determineren en op echtheid toetsen. Je kunt gevonden fossielen en stenen meenemen en laten onderzoeken. Kinderen mogen zelf een steentje slijpen op een glasplaat. Tijdens de loting maak je kans op een mooie steen, mineraal of fossiel!

Leden van de GEA-kring geven informatie over fossielen, zand, mineralen en stenen. Wat zijn ammonieten en hoe leefden zij? Wat zijn mineralen? En waar kun je ze zoeken? Bezoekers kunnen hun vondst onder een microscoop leggen en bekijken. GEA-leden vertellen wat ze zelf verzamelen en laten hun mooiste vondsten zien. Kortom, een dag voor jong en oud, die stenenliefhebbers niet mogen missen!

De entree bedraagt 1,- voor volwassenen 0,50 voor kinderen. Het Natuurmuseum is op deze Open Dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Let OP! De open dag duurt tot 16.00. De exposities zijn toegankelijk.

GEA is opgericht voor mensen die geïnteresseerd zijn in het ontstaan van de aarde en het ontstaan van leven op aarde. De leden verzamelen gesteenten, mineralen, fossielen en zand en bespreken die onderling. Naast werkavonden organiseert de GEA-Kring Arnhem/Nijmegen in het museum ook lezingen over geologische onderwerpen.