This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event 'Once Upon a Forest' vanaf 20 maart in de bioscoop....

De film 'Once Upon a Forest' is vanaf volgende week donderdag 20 maart te zien in de bioscopen. Het is een documentaire over het tropisch regenwoud van de Franse regisseur Luc Jacquet, bekend van 'March of the Penguins'.

Download as iCalendar

Period [20/03/2014 - 10/04/2014]
Event URL http://once-upon-a-forest.com/
Theme(s)
Target group(s)

In samenwerking met de bioloog Francis Hallé hebben de filmmakers het imposante natuurgebied willen vastleggen voordat het ooit in de vergetelheid raakt. Once Upon a Forest is een diepgravende reis door het woud geworden, met de nadruk op het bomen- en plantenleven.

De documentaire is hoofdzakelijk opgenomen in het Amazone-regenwoud in Peru en het Congo-regenwoud in Gabon. Het heeft geleid tot een visueel overweldigende kennismaking met de natuur die uit onze handen lijkt te glippen als gevolg van exploitatie. De filmmakers hebben met telelenzen, animatie en het gebruik van cameradrones vliegend over de boomtoppen geprobeerd de visuele grandeur en de ingewikkelde architectuur van het regenwoud te vangen.
Het is vooral het verhaal van de bomen, met als meest spectaculaire de woudreuzen die zeven eeuwen oud kunnen worden. De levenscyclussen van de primaire en secundaire bossen worden uitvoerig uitgelegd. Het regenwoud bevindt zich in een voortdurende cyclus van groei en vernieuwing. (bron: Ravage webzine)