This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Natuurwerkdag

See all locations on the map

Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap. De eerstvolgende Natuurwerkdag is zaterdag 1 november 2014.

Download as iCalendar

Period 01/11/2014
Event location heel Nederland heel Nederland, zie website voor locaties
Host Landschapsbeheer Nederland
See the agenda http://www.natuurwerkdag.nl/meedoen
Event URL http://www.natuurwerkdag.nl/
Contact person zie http://www.natuurwerkdag.nl/contact
Theme(s) Green and garden , Ecosystems , Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Outdoor activities Outdoor activities

Wat kun je zoal doen op de Natuurwerkdag?
Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen, snoeien van fruitbomen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet.

Activiteiten voor kinderen
Ook kinderen zijn zeer welkom op de Natuurwerkdag. Op verschillende locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd.

Vind je de volgende Natuurwerkdag nog te ver weg en wil je eerder aan de slag? Dat kan! Op vele plaatsen zijn vrijwilligers wekelijks actief. Een paar handen kunnen zij zeker gebruiken. Meer informatie kunt u opvragen bij de contactpersoon in jouw provincie. 

Organiseer een locatie

Wilt u ook een Natuurwerkdaglocatie organiseren? En heeft u nog niet eerder meegedaan? Vul dan het formulier op de website in en klik op de knop Versturen. De provinciale organisatie Landschapsbeheer neemt vervolgens contact met u op. Zij kunnen u helpen bij de organisatie van uw locatie en hebben ook promotiematerialen beschikbaar. 

De eerstvolgende Natuurwerkdag is op zaterdag 1 november 2014. U kunt hiervoor nu alvast een locatie aanmelden. In de loop van 2014 wordt contact met u opgenomen. 

Let op: dit formulier is uitsluitend bedoeld voor nieuwe locaties die nog niet eerder hebben meegedaan aan de Natuurwerkdag.

Organisatie

Landschapsbeheer Nederland organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12Landschappen en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB, A Rocha en KNNV vereniging voor veldbiologie.

De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de Nationale Postcode Loterij.

Wil je meer weten over locaties, werkzaamheden en werktijden?

In elke provincie is een coördinator van Landschapsbeheer die je verder kan helpen. Neem ook contact op wanneer je, naast de Natuurwerkdag, vaker wil werken in het landschap!