This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Natuurlijk!Ondernemen - Bijeenkomst

Natuur en landschap dienen een maatschappelijk belang. Goede kwaliteit en zorg voor biodiversiteit is een taak voor overheid én samenleving.

Op 12-12-'12 vertellen smaakmakers uit de sector natuur, ondernemers, financiers en overheid welke kansen zij zien en wat zij daarvoor nodig hebben. De uitkomst vormt bouwstenen voor het natuurbeleid van het nieuwe kabinet.

Woensdag 12 december 2012, 12:00 - 18:00, Het Geldmuseum, Utrecht

Download as iCalendar

Period 12/12/2012
Event location Geldmuseum, Utrecht. Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht
Host ministerie van Economische Zaken, DG Natuur en Regio
See the agenda https://natuurlijkondernemen.pleio.nl/programma
Event URL https://natuurlijkondernemen.pleio.nl/
Contact person Eric Gerritsen
Theme(s)
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Bouwstenen voor natuurbeleid

Een veerkrachtige natuur is essentieel voor het welzijn van mensen. Het ministerie van Economische Zaken* neemt verantwoordelijkheid als het gaat om investeren in natuur, maar staan niet alleen aan de lat. Provincies, terreinbeheerders, marktpartijen en particulieren hebben ieder hun eigen rol in de uitvoering van het natuurbeleid. We zien een groeiende bereidheid tot het aanbrengen van synergie tussen natuur en andere maatschappelijke belangen en een bereidheid tot samenwerking. Tot zelf verantwoordelijkheid nemen voor natuurbelangen en ook feitelijk investeren in natuur. Dat stelt ons voor de vraag hoe we de rollen moeten verdelen bij het investeren in natuur. Wat moeten overheden doen en wat mag je van de maatschappij verwachten? Wat zijn de voorwaarden? Over dit thema organiseert het ministerie op woensdagmiddag 12 december een bijeenkomst, gericht op concrete bouwstenen voor het nieuwe natuurbeleid van kabinet Rutte-II en meer specifiek voor het onderwerp investeren in natuur.

Dagvoorzitter: Henk Smit, WING

Keynote Speakers:
Anton Kok, Algemeen Directeur MCO/Metropole Orkest;
Walter Kooy, Nationaal Groenfonds

Deelnemers

De bijeenkomst is primair bedoeld voor bestuurders en managers van maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, overheden, bankwezen en fondsen. Verder zijn wetenschappers en vertegenwoordigers van wetenschappelijke bureaus van politieke partijen welkom. Op https://www.natuurlijkondernemen.pleio.nl/ vindt u praktische informatie en kunt u zich aanmelden. Discussieer hier ook mee over wat volgens u op 12-12-'12 aan bod moet komen.