This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Nationale Boomfeestdag 55-jarig jubileum!

In 2012 zal de Nationale Boomfeestdag worden gevierd op woensdag 21 maart. Het Land van Cuijk, met de gemeenten Boxmeer, Grave, Cuijk, Mill en St. Hubert en Sint Anthonis, is in 2012 de gastheer voor de Nationale Viering van de Boomfeestdag. Het thema voor Boomfeestdag 2012 is:

“Bomen (be)leven”

Download as iCalendar

Period 21/03/2012
Host Stichting Nationale Boomfeestdag
See the agenda http://www.boomfeestdag.nl
Event URL http://www.boomfeestdag.nl
Contact person Peter Derksen
Email address: info@boomfeestdag.nl
Phone: 013-7074850
Fax: 013-5358758
Theme(s)
Target group(s)

“Bomen (be)leven”

 

  •  Bomen zorgen voor leven; zonder bomen is er geen leven op aarde. Het verhaal over de schone lucht is meer dan bekend en het meest genoemde door kinderen als ze gevraagd worden naar het belang van Bomen. Bomen in steden zorgen er voor dat mensen zich lekkerder voelen en gezonder. Bomen zijn namelijk belangrijk voor een goede biodiversiteit en biodiversiteit zorgt op haar beurt voor onze gezondheid, want als de biodiversiteit wordt aangetast, wordt het leven van mens, dier en plant bedreigt. Denk maar eens aan fruitbomen en andere bloem- en vruchtdragende bomen: belangrijk voor de bij, maar ook voor vogels.
  •  Bomen hebben een grote belevingswaarde. Ze roepen emotie op: denk maar eens aan de commotie rondom de Anne Frankboom. Grote bomen zijn indrukwekkend om te zien, maar ook aan jonge bomen wordt al plezier beleefd; als kinderen hun eigen boom planten, weten ze na jaren te vertellen waar hun boom staat! Aan bomen beleef je ook economisch plezier: in steden en dorpen met veel groen en dus veel bomen staan huizen veel minder lang te koop.

Basisschoolgroepen 6 en 7 kunnen met dit thema een groot aantal zaken rondom bomen, parken en bossen belichten tijdens het planten, maar ook met educatie. Denk maar aan de biologie van een boom zoals: stam, takken en wortels. Hout geeft stevigheid aan de boom en is verder betrokken bij het transport van water en voedingsstoffen van de wortels naar de bladeren. Houtzwammen (paddenstoelen) groeien op een boom of een boomstobbe.

Suggesties landelijk thema
Ieder jaar wordt er een landelijk thema gekozen voor de Nationale Boomfeestdag. Dit thema wordt vaak bedacht door de Stichting Nationale Boomfeestdag maar kan ook door een gemeente, basisschool en/of IVN aangeleverd worden via info@boomfeestdag.nl. Goede suggesties zijn altijd welkom. Heb je een goed idee voor een thema? Stuur dan een e-mail naar info@boomfeestdag of laat een bericht achter op onze Facebookpagina
Het Bestuur van de Stichting Nationale Boomfeestdag neemt de uiteindelijke beslissing en kiest het landelijke thema voor een Boomfeestdagjaar.