This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Nationale Boomfeestdag 2014: "Kiezen voor Bomen"

Dit jaar heeft Stichting Nationale Boomfeestdag gekozen voor het thema “Kiezen voor Bomen!” Het thema is zowel voor gemeenten als voor basisscholen/kinderen op eigen wijze  te interpreteren.

Download as iCalendar

Period 19/12/2013
Event location http://parklingezegen.nl/ De Park 10, 6661 NW Elst
Host Stichting Nationale Boomfeestdag
Event URL http://www.boomfeestdag.nl/
Contact person Peter Derksen
Email address: info@boomfeestdag.nl
Phone: 013-7074850
Theme(s) Green and garden , Ecosystems
Target group(s) Childeren, Primary Education
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Gemeente-informatie
In 2014 worden op woensdag 19 maart de gemeenteraadsverkiezingen gehouden in plaats van de eerder geplande datum: 5 maart 2014. Dit is op de derde woensdag in maart en dus traditioneel ook de dag van de Nationale Boomfeestdag. Vanwege de verkiezingen is de Boomfeestdag een week vervroegd, zodat op ludieke wijze bij de lokale overheid aandacht kan worden gevraagd voor bomen/Boomfeestdag in het gemeentelijk groenbeleid en op de jaarlijkse gemeentebegroting.

Boomfeestdag is namelijk een perfect PR-instrument voor het gemeentelijk groenbeleid: door kinderen en hun ouders op deze wijze bij het groen in hun leefomgeving betrekken, worden ze duurzaam betrokken bij het groen in hun gemeente. En…..een groene, boomrijke gemeente levert de gemeente geld op: woningen staan minder lang te koop, omdat mensen graag in een groene omgeving wonen.

Scholen-/kinderinformatie
Stichting Nationale Boomfeestdag krijgt regelmatig vragen van kinderen en basisscholen of/hoe ze mee kunnen aan de Boomfeestdag in hun gemeente. Met dit thema willen we kinderen en leerkrachten oproepen om hun burgemeester of wethouder Groen te benaderen en hen te vragen of de gemeente ervoor kan zorgen dat zoveel mogelijk basisscholen en kinderen mee mogen doen aan de Boomfeestdag, dat er dus wordt gekozen voor meer bomen in de gemeente.