This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Nationale Boomfeestdag 2014: "Kiezen voor bomen!"

See all locations on the map

Dit jaar heeft Stichting Nationale Boomfeestdag gekozen voor het thema “Kiezen voor Bomen!” Het thema is zowel voor gemeentes als voor basisscholen/kinderen op eigen wijze  te interpreteren.

Gemeente-informatie
In 2014 worden op woensdag 19 maart de gemeenteraadsverkiezingen gehouden in plaats van de eerder geplande datum: 5 maart 2014. Dit is op de derde woensdag in maart en dus traditioneel ook de dag van de Nationale Boomfeestdag. Vanwege de verkiezingen is de Boomfeestdag een week vervroegd, zodat op ludieke wijze bij de lokale overheid aandacht kan worden gevraagd voor bomen/Boomfeestdag in het gemeentelijk groenbeleid en op de jaarlijkse gemeentebegroting.

Boomfeestdag is namelijk een perfect PR-instrument voor het gemeentelijk groenbeleid: door kinderen en hun ouders op deze wijze bij het groen in hun leefomgeving betrekken, worden ze duurzaam betrokken bij het groen in hun gemeente. En…..een groene, boomrijke gemeente levert de gemeente geld op: woningen staan minder lang te koop, omdat mensen graag in een groene omgeving wonen.

Scholen-/kinderinformatie
Stichting Nationale Boomfeestdag krijgt regelmatig vragen van kinderen en basisscholen of/hoe ze mee kunnen aan de Boomfeestdag in hun gemeente. Met dit thema willen we kinderen en leerkrachten oproepen om hun burgemeester of wethouder Groen te benaderen en hen te vragen of de gemeente ervoor kan zorgen dat zoveel mogelijk basisscholen en kinderen mee mogen doen aan de Boomfeestdag, dat er dus wordt gekozen voor meer bomen in de gemeente

Download as iCalendar

Period 12/03/2014
Event location Heel Nederland; hoofdevenement in Park Lingezegen, Anrhem Intratuin Elst, Aamsestraat 94, Elst,
Host Stichting Nationale Boomfeestdag
Event URL http://parklingezegen.nl/agenda-item/boomfeestdag-2/
Contact person Informatie: Kristel Kleinhesselink
Email address: k.kleinhesselink@parklingezegen.nl
Phone: 088 0109333, 06-44979841
Theme(s) Green and garden , Ecosystems
Target group(s) Childeren, Primary Education
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

De 58ste Nationale Viering Boomfeestdag vindt op 12 maart 2014 plaats in Park Lingezegen in Elst (Gelderland). Het thema is Kiezen voor Bomen! omdat de Boomfeestdag een week voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart is. Het planten van de eerste boom bij het projectbureau en het hijsen van de vlaggen van de Stichting Nationale Boomfeestdag en Park Lingezegen, waren het officiële startschot op 8 juli 2013. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang.