This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Nationale Boomfeestdag 2013: "Bomen maken gezond"

De nationale viering van de Boomfeestdag 2013 wordt op woensdag 20 maart 2013 in Leeuwarden gevierd. Het college van burgemeester en wethouders is bijzonder verheugd dat dit nationale evenement volgend jaar in Leeuwarden plaatsvindt.

Ieder jaar kiest de Stichting Nationale Boomfeestdag een landelijk thema en voor Boomfeestdag 2013 is dat 'Bomen maken gezond!’. Gezondheid is een zeer actueel maatschappelijk thema en spreekt juist Leeuwarden erg aan. Leeuwarden won in 2011 immers het certificaat voor het beste beleid voor een Groene en Gezonde stad bij de landelijke Entente Florale. Een groene, bomenrijke leefomgeving nodigt uit tot bewegen: wandelen, fietsen, spelen. Bomen in steden en dorpen zorgen er voor dat inwoners zich lichamelijk en geestelijk gezonder voelen én minder gestrest.

Leeuwarden vult het thema 'Bomen maken gezond!' in door veel aandacht te geven aan de omvorming tot 'Eetbare stad'. Hierin produceren stad en regio lokaal zoveel mogelijk groente, fruit, vlees en vis. Dit leidt tot een steviger relatie tussen producent en consument, gaat onnodige verkeersbewegingen tegen en draagt bij aan de verwezenlijking van de ambitieuze duurzame doelstellingen van de Friese hoofdstad. Bomen zijn ook belangrijk voor een goede biodiversiteit, die natuurlijk een belangrijke rol speelt in onze eigen gezondheid.

Download as iCalendar

Period 20/03/2013
Event location Leeuwarden & heel Nederland
Host Stichting nationale Boomfeestdag
See the agenda http://www.boomfeestdag.nl/nieuws/2013/02/05/thema-boomfeestdag-2013-bomen-maken-gezond
Event URL http://www.boomfeestdag.nl/nieuws/2013/02/05/thema-boomfeestdag-2013-bomen-maken-gezond
Contact person
Email address: info@boomfeestdag.nl
Phone: 013-7074850
Fax: 013-5358758
Theme(s) Health
Target group(s) Families , Adults , Childeren, Primary Education

Aan de precieze uitwerking van alle festiviteiten wordt momenteel gewerkt. Zeker is al wel dat de gemeente en stichting Nationale Boomfeestdag graag zoveel mogelijk inwoners, wijkpanels, scholen, instellingen en organisaties bij deze bijzondere viering wil betrekken. Met hen gaan we de komende tijd ruim in overleg. Zeker is dat Boomfeestdag-ambassadeur en weervrouw Helga van Leur het evenement zal presenteren.