This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht gehouden op 27 oktober.  

De Nederlandse nacht wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Echte duisternis is bijna niet meer te vinden in Nederland. Hierdoor wordt het zien van een volle sterrenhemel steeds zeldzamer, raken nachtdieren in de war en kunnen mensen slecht slapen. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld.

Tijdens de Nacht van de Nacht doen veel gemeenten en bedrijven de lichten uit van bijvoorbeeld kantoren en de spots op gebouwen. In het hele land zijn allerlei activiteiten rond het thema 'donker'. Kortom: iedereen kan meedoen met de Nacht van de Nacht!

Download as iCalendar

Period 27/10/2012
Event location heel Nederland
Host De Natuur- en Milieufederaties, St. Natuur en Milieu
Event URL http://www.laathetdonkerdonker.nl/
Theme(s)
Target group(s)

Ervaar Nederland in de nacht vanaf de grond en door de lens van André Kuipers
Dit jaar kun je niet alleen vanaf een van de honderden activiteiten op de grond maar ook vanuit de ruimte donker Nederland ervaren. Astronaut André Kuipers maakte tijdens zijn laatste ruimtereis prachtige foto’s van Nederland tijdens de nacht. De mooiste foto’s worden voor de Nacht van de Nacht tentoongesteld in Sterrenwacht Sonnenborgh te Utrecht. De fototentoonstelling van André Kuipers is tot stand gekomen in samenwerking met Sonnenborgh en het Platform Lichthinder. Kijk wat er in jouw omgeving te doen is bij ‘in mijn buurt‘.