This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Midzomernachtloop 2014

See all locations on the map

Beleef op 21 juni het grootste nachtelijke avontuur van Nederland! Doe mee met de Midzomernachtloop van Natuurmonumenten, een uniek wandelevenement waarbij natuurbeleving en natuurbescherming samengaan. 

Je ervaart nachtelijk natuurspektakel én wandelt geld bijeen voor de natuur. Natuur is in ons dichtbevolkte land extra kwetsbaar. De opbrengt van de Midzomernachtloop gaat daarom rechtstreeks naar de aankoop van nieuwe natuur. Daarmee geven we de natuur de ruimte.
Doe mee en schrijf je in voor de Midzomernachtloop! Er zijn twee categorieën: een speciale wandelmarathon van liefst 42 km of 63 km en spannende wandeltochten van 3 tot 10 km op ruim 30 locaties verspreid over heel Nederland

Download as iCalendar

Period 21/06/2014
Event location heel Nederland
Host Natuurmonumenten
See the agenda http://wandeltochten.midzomernacht2014.nl/?_ga=1.226503389.1944912637.1401194591
Event URL http://www.midzomernacht2014.nl/Portal
Contact person
Email address: midzomernacht@natuurmonumenten.nl
Theme(s) Health , Ecosystems , Others
Target group(s) Families , Adults
Type Walking-tour Walking-tour

Het evenement

Wandel mee met de Midzomernachtloop van Natuurmonumenten, een unieke belevenis!

Verspreid over heel Nederland vinden er op 21 juni speciale midzomernachtwandelingen plaats van voor jong en oud. Spannende wandelingen van 3 tot 10 km in het avondrood, de nachtelijke duisternis of zonsopgang. Tochten waarbij vleermuizen door de lucht  scheren en bosuilen hun spookachtige roep laten horen. Een unieke ervaring die je zintuigen prikkelt!
Prachtige gebieden
Alle wandelingen in het donker zijn door onze boswachters in prachtige natuurgebieden uitgezet. Gebieden waar je de natuur in de nacht écht kunt ervaren.  De meeste routes zijn onbegeleid: reflectoren wijzen wandelaars de weg. Op een aantal trajecten wandelt een boswachter mee die van alles vertelt over het natuurleven in de nacht. De wandelingen vinden op 32 locaties plaats.
 
Meedoen
 
Meedoen is eenvoudig: klik op de wandeling van uw keuze en vervolgens op aanmelden. Na aanmelding krijgt u per e-mail een bevestiging. Deelname bedraagt €14,50 per persoon voor volwassen en €7,50 voor kinderen.
 
Gratis voor kinderen van OERRR
 
Veel midzomernachtwandelingen zijn ideaal om met kinderen de nachtelijk natuur te ervaren. Een avontuurlijke belevenis die kinderen niet snel zullen vergeten! En kinderen van OERRR mogen gratis mee. Heeft jouw kind zich nog niet aangemeld voor OERRR? Dat kan alsnog en kost niets!
 
Wandelen voor de natuur
Meer geven dan het gevraagde inschrijfgeld kan natuurlijk ook, want de opbrengt van alle midzomernachtwandelingen komt volledig ten goede aan de versterking van het Nationale Natuurnetwerk. Dit netwerk verbindt natuurgebieden in Nederland met elkaar. Zo krijgen planten en dieren de ruimte.
 
Zin in een grotere uitdaging? Loop 42km of 63km voor meer natuur. Meld je aan voor de wandelmarathon».