This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Maatschappelijk Café “Innovaties voor Gezond en Duurzaam’

We hebben haast! Het duurzamer maken van de samenleving moet veel sneller en beter. The new green economy komt eraan, maar dat gaat bepaald niet vanzelf. Waar zijn de ondernemers die het verschil maken in vergroening en welke barrières moeten worden opgeruimd?

Klimaatverandering, vergrijzing, energie- en waterschaarste, ze wachten niet op het trage tempo van de maatschappelijke besluitvorming. Het is van groot belang dat de samenleving in een hogere versnelling gaat om onduurzame zaken structureel te verbouwen. Van grijze naar groene stad, van elektriciteitsnet naar smart grid. Eten waar je niet dik maar fit van wordt, voedselproductie die geen CO2 uitstoot en die de honger eindelijk oplost. Kassen die geen warmte kosten maar warmte leveren. Initiatieven te over, die laten zien dat het kan.

 Ondernemende idealisten en innovatieve ondernemers lopen voorop, gesteund door actieve burgers die de handen uit de mouwen steken en online met elkaar in contact staan. Vaak zijn hun activiteiten, hoe mooi ook, nog klein en geïsoleerd.

Schuttelaar & Partners organiseert in samenwerking met Wageningen UR, KLV, het ministerie van EL&I, MVO Nederland, StartLife en UtrechtInc een serie Maatschappelijke Cafés, waarin ondernemers centraal staan. We willen laten zien dat tal van ondernemers op allerlei manieren aan een nieuwe duurzame economie bouwen, vaak met grote bezieling. En dat het hoog tijd wordt deze prachtige initiatieven meer kracht te geven, te verbreden en te verbinden. Want we hebben haast!

Samen met onderzoekers werken ondernemers aan een nieuwe generatie voedingsmiddelen, die mens en wereld gezond houden. Laat je inspireren door hun vernuft.

Dit Maatschappelijk Café vindt plaats tijdens het Food4you kennisfestival

Download as iCalendar

Period 04/10/2012
Event location Junushoff, Wageningen Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen
Host Schuttelaar & AgNL
Event URL http://www.schuttelaar.nl/maatschappelijk_cafe/2012
Contact person
Email address: info@schuttelaar.nl
Phone: 070 – 318 44 44
Theme(s) Ecosystems
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Junushof, Wageningen, 17-20 u.

Gewijzigde formule

Ondernemers staan centraal in deze Maatschappelijk Cafés. In het eerste uur zullen vier ondernemers laten zien hoe innovatief ze bezig zijn. Het Lagerhuisdebat in het tweede deel zal uitmonden in de verkiezing van de meest innovatieve en inspirerende ondernemer. Hij/zij wordt beloond met een mooie prijs die verdere innovatie stimuleert.